ΣΠΟΡ

«Πέταξε» για μετάλλιο ο Εμμανουήλ Καραλής - «Χάλκινος» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

«Πέταξε» για μετάλλιο ο Εμμανουήλ Καραλής - «Χάλκινος» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

Νέα τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου - Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ.

Μετά τον Μίλτο Τεντόγλου και το χρυσό στο άλμα εις μήκος, ο Εμμανουήλ Καραλής χάρισε μια ακόμα μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα κατά την τελευταία μέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Ο πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ έκανε σπουδαία εμφάνιση, κοντράροντας στα ίσα Ντουπλάντις και Κέντρικς και με επίδοση 5,85μ. (δεύτερη καλύτερη στην ιστορία του ελληνικού κλειστού στίβου στο άθλημα, μετά το 5,86 που έκανε πέρυσι ο ίδιος) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη Γλασκώβη.

Ο 24χρονος μπήκε στον αγώνα στα 5,50μ. και μετά την πρώτη άκυρη προσπάθεια του, τα άφησε για τα 5,65μ., τα οποία πέρασε στη δεύτερη του ευκαιρία, όπως συνέβη και στα 5,75μ.

Ακολούθησε το μεγάλο άλμα στα 5,85μ., που χάρισε στον Εμμανουήλ Καραλή μία θέση σε βάθρο Παγκοσμίου για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ στα 5,90μ. δεν τα κατάφερε στην πρώτη προσπάθεια, αφήνοντάς τα για 5,95μ., όπου μέτρησε δύο άκυρες και ολοκλήρωσε.

Μάλιστα, ο Έλληνας επικοντιστής κρατούσε στα χέρια του το ασημένιο μετάλλιο μέχρι την τελευταία προσπάθεια του Αρμάντ Ντουπλάντις στα 5,95μ., αλλά ο Σουηδός υπερασπίστηκε στο φινάλε τον τίτλο του, περνώντας το συγκεκριμένο ύψος (πέρασε στη συνέχεια και τα 6,05μ.) και ανεβαίνοντας από την τρίτη στην πρώτη θέση, ρίχνοντας τον Σαμ Κέντρικς στη δεύτερη με 5,90μ.

Σχετικές ειδήσεις