ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Δείτε live την τελετή έναρξης στο Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες τελετή έναρξης

Η μεγάλη ώρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 έφτασε με την τελετή έναρξης

Με μία διαφορετική Τελετή Έναρξης ξεκινούν και επίσημα αυτή την ώρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 που διεξάγονται με έναν χρόνο καθυστέρηση στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού.

Αυτό που συμβαίνει στο κεντρικό γήπεδο των 68.000 θέσεων στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας θα μείνει στη μνήμη μας για εντελώς διαφορετικούς λόγους από όλες τις προηγούμενες τελετές έναρξης.

Δείτε live την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2020

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στην καθιερωμένη παρέλαση και στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων, θα συμμετάσχουν περίπου 6.000 αθλητές από τους σχεδόν 10.000 που θα αγωνισθούν στο Τόκιο, ενώ η ατμόσφαιρα θα είναι πολύ πιο «συγκρατημένη» σε σχέση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν.

Η τελετή πραγματοποιείται παρουσία του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, Ναρουχίτο, επίτιμου προέδρου των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο οποίος ενσαρκώνει μια σημαντική συμβολική μορφή στην χώρα.

Συνολικά το παρών θα δώσουν 950 VIP, γεγονός που σημαίνει όπως γράφει ο Guardian ότι «οι μόνες δημόσιες συναθροίσεις θα γίνουν σε μπαρ και εστιατόρια που θα παρακάμψουν τις επίσημες συστάσεις για την απαγόρευση αλκοόλ και το κλείσιμο στις 8 μμ, διακινδυνεύοντας πρόστιμα»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Αυτή είναι η αμοιβή σε γιατρούς - φαρμακοποιούς για εμβολιασμούς και κλείσιμο ραντεβού