ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσιτσιπάς: Βίωσα στο πετσί μου τον ρατσισμό – Αποτυχία των πολιτικών η οικονομική κρίση

Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στην ιταλική εφημερίδα La Stamp και αναφέρθηκε στον ρατσισμό που βίωσε αλλά και στην οικονομική κρίση των προηγούμενων ετών
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς  μίλησε στην ιταλική εφημερίδα La Stampa και αναφέρθηκε στον ρατσισμό που βίωσε αλλά και στην οικονομική κρίση των προηγούμενων ετών

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην ιταλική εφημερίδα La Stampa έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μιλώντας, μεταξύ άλλων, για τα φαινόμενα ρατσισμού στην Ελλάδα αλλά και στην οικονομική κρίση που προηγήθηκε στη χώρα.

«Έζησα την περίοδο που η κρίση ήταν πολύ άσχημη, η Ελλάδα ζούσε στο χάος και αυτό με παρέσυρε, έτσι λειτουργεί ο ρατσισμός. Τον βίωσα στο πετσί μου και αυτό μου έδωσε τη δύναμη να σπάσω όλα τα στερεότυπα. Οι προσβολές που δεχόμουν για την καταγωγή μου, με έκαναν να επιθυμώ να δείξω ποιος πραγματικά είμαι και για τι οι Έλληνες είμαστε ικανοί να καταφέρουμε» είπε αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Εκείνα τα άσχημα χρόνια, ήταν από τους λόγους που ήθελα τόσο πολύ να παίξω τένις. Μεγάλωσα σε μια περίπλοκη κατάσταση που ήθελα να ξεφύγω, ήθελα ένα καλύτερο μέλλον για εμένα και την οικογένειά μου. Το τένις μού έδωσε αμέσως ευκαιρίες, αποδεικνύοντάς μου πως αξίζω» πρόσθεσε ο Έλληνας πρωταθλητής του τένις και συμπλήρωσε:

«Τώρα η χώρα μου είναι σε καλύτερη κατάσταση, έχει ορθοποδήσει, δεν έχει ανακάμψει ακόμα πλήρως, αλλά προσπαθεί. Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας και ελπίζω να μπορώ να παρέχω ευχαρίστηση στους συμπατριώτες μου με τα αποτελέσματά μου».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχθηκε απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν ότι η οικονομική κρίση δεν τον ενδιαφέρει. «Η οικονομική κρίση ήταν μια αποτυχία των πολιτικών, όχι του λαού. Αφού η Ελλάδα ήταν σε ένα χάλι, τότε έτσι ήμουν και εγώ στα μάτια τους. Και για όσους με κατηγορούν ότι δεν με ένοιαζε επειδή έπαιζα τένις, ήταν πολύ δύσκολη εκείνη η εποχή για μένα και με δίδαξε να μην κρίνω αυθαίρετα τους ανθρώπους» είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Συνήθως, όταν κάτι πάει στραβά ξεσπάμε στους λάθος ανθρώπους, δεν εστιάζουμε σ' αυτούς που πραγματικά προκαλούν το πρόβλημα. Είναι μια κακή συνήθεια που όλοι θα έπρεπε να ξεφορτωθούμε» κατέληξε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Τι απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ από το Σαββατοκύριακο

Η υποχρεωτική τρίτη δόση, η λήξη του πιστοποιητικού και οι... καμπάνες που ηχούν στο Μαξίμου

Τρίκαλα: Ανατριχίλα στο πανελλήνιο με την υπόθεση ασέλγειας σε 4χρονη από τον αστυνομικό πατέρα της