ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μίλτος Τεντόγλου: Θα μπορούσα να είχα κάνει ρεκόρ στο τελευταίο άλμα - Άφησα τα πόδια μου στην άμμο

Μίλτος Τεντόγλου: Θα μπορούσα να είχα κάνει ρεκόρ στο τελευταίο άλμα - Άφησα τα πόδια μου στην άμμο

Δεν… παίζεται ο Μίλτος Τεντόγλου που εμφανίστηκε απογοητευμένος γιατί θεωρεί πως μπορούσε να ξεπεράσει και τα 8,70μ. ο παγκόσμιος πρωταθλητής!

Πήρε το χρυσό μετάλλιο δίνοντας χαμόγελο σε μια Ελλάδα δοκιμαζόμενη απ’ την πύρινη λαίλαπα. Όμως ο Μίλτος Τεντόγλου δεν… ικανοποιήθηκε απ’ την εμφάνισή του στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης.

Ο Γρεβενιώτης κορυφαίος άλτης του πλανήτη έκανε αυτοκριτική στις δηλώσεις του μετά το θρίαμβο. Λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν δεν άφηνε τα πόδια του, θα έκανε ρεκόρ!

Χαρακτηριστικά είπε:

«Πέρυσι είχα υποσχεθεί ότι θα πάω πολύ καλύτερα. Ο αγώνας ήταν πολύ πιο δύσκολος σχεδόν από όσους έχω συμμετάσχει και τελικά κατάφερα να πάρω τη νίκη. Πέρυσι δεν ήμουν καλά, ήταν κακός αγώνας για μένα, κακή μέρα. Απόψε δεν είχα δικαιολογία. Ήταν δύσκολη μάχη, αλλά προσπάθησα να κάνω το καλύτερο.

Δεν ήμουν άνετος. Μετά το τρίτο άλμα άρχισα να νιώθω άσχημα τα πόδια μου, σαν να παθαίνουν κράμπες και γι' αυτό άργησα να κάνω το μεγάλο άλμα. Έπρεπε να τεστάρω τα πόδια, να δω αν ήμουν καλά και στο τελευταίο άλμα μπήκα να το κάνω, αφού δεν πόνεσα προηγουμένως. Ήταν δύσκολο για μένα, αλλά κατάφερα να το διαχειριστώ.

Στόχος μου ήταν να κάνω κάτι παραπάνω. Δεν με άφησαν τα πόδια μου, δεν με άφησε το κλίμα. Είχε πολλή ζέστη, πολλή υγρασία, δεν έχω ανάσα, θέλω να πιω πολύ νερό. Το άλμα ήταν για 8,70, αλλά άφησα τα πόδια στην άμμο και γι' αυτό νευρίασα.

Κατάλαβα ότι ήταν πάνω από 8,40 και θύμωσα, γιατί ήταν για 8,70μ. Είπα πω πω λάθος, που μπορεί να το θυμάμαι για πάντα. Είμαι ευχαριστημένος που κέρδισα, αλλά μπορούσα να κάνω ένα ρεκόρ. Στο τελευταίο άλμα φαίνεται ξεκάθαρα ότι αφήνω τα πόδια στην προσγείωση, δεν ξέρω γιατί. Απλά ήθελα κάτι καλύτερο, γιατί ήμουν σε εξαιρετική κατάσταση. Τι να κάνουμε, έτσι είναι οι αγώνες. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Είμαι πολύ ευχαριστημένος σήμερα».

Πώς πήρε το χρυσό μετάλλιο ο Μίλτος Τεντόγλου

Ο Έλληνας άλτης απ’ το πρώτο άλμα έδειξε τα… δόντια του. Με επίδοση 8,50μ. έδιωξε το άγχος ουσιαστικά, κάνοντας μάλιστα και νόημα στην εξέδρα «ήρεμα». Ο Έλληνας αθλητής έκανε άκυρο στο δεύτερο άλμα και 8,39 στο τρίτο. Άκυρη ήταν και η τέταρτη προσπάθεια του Μίλτου, ενώ η πέμπτη δεν άλλαξε τα δεδομένα. Μέχρι που ήρθε η 6η και τελευταία και έφερε το 8,52 και το χρυσό μετάλλιο.

Αφήνοντας δεύτερο τον Πίνοκ που είχε το 8,50 της δεύτερης προσπάθειάς του ως κορυφαία επίδοση.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έφτασε ήδη τα 13 μετάλλια!

Είναι μόλις 25 ετών κι έχει κατορθώσει να έχει μια μυθική καριέρα ήδη. Ο κορυφαίος άλτης μήκους του κόσμου, Μίλτος Τεντόγλου, έφτασε τα 13 μετάλλια ήδη. Έχοντας 10 σε επίπεδο ανδρών, τα 9 εκ των οποίων χρυσά!

Τα μετάλλια του σε επίπεδο ανδρών


2023 1ος 8,52 Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού, Βουδαπέστη

2023 1ος 8,30 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, Κωνσταντινούπολη

2022 1ος 8,42 μ. Τελικός Diamond League, Ζυρίχη

2022 1ος 8,52μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Μόναχο

2022 2ος 8.32μ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Όρεγκον

2022 1ος 8,55 μ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, Βελιγράδι

2021 1ος 8,41 (0.1) Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο

2021 1ος 8,35 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, Τορούν

2019 1ος 8,38 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, Γλασκόβη

2018 1ος 8,25 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βερολίνο

Τα μετάλλια του σε ηλικιακά πρωταθλήματα


2019 1ος 8,32 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, Γκέβλε

2017 1ος 8,07 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, Γκροσέτο

2016 2ος 7,90 μ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν, Μπίντγκοζ

Πανηγύρια στην ιδιαίτερη πατρίδα του

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του Μίλτου, τα Γρεβενά, έξαλλοι ήταν οι πανηγυρισμοί από τους Γρεβενιώτες αμέσως μετά το τελευταίο άλμα που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάκης Νασιάδης, οι κάτοικοι από την αρχή του αγώνα παρακολουθούσαν με αγωνία συντονισμένοι στην ΕΡΤ1 την μεγάλη προσπάθεια του δικού τους Μίλτου να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μετάλλιο που έλειπε από την συλλογή του.

Αμέσως μετά το τελευταίο άλμα μικροί και μεγάλοι ξεχύθηκαν στην κεντρική πλατεία και πανηγύρισαν την νίκη του Μίλτου, τον οποίο ευχαρίστησαν που έκανε περήφανο τον τόπο του.

Συγχαρητήρια από τον πρωθυπουργό

Ο Τεντόγλου αλλά και η Ντρισμπιώτη που νωρίτερα είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο βάδην, δέχτηκαν τα συγχαρητήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, ο Μίλτος Τεντόγλου και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μας έκαναν για ακόμα μία φορά υπερήφανους και μας γέμισαν αισιοδοξία, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Αναλυτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε:

«Θερμά συγχαρητήρια στον «χρυσό» Μίλτο Τεντόγλου και στην «χάλκινη» Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, μας έκαναν για ακόμα μία φορά υπερήφανους και μας γέμισαν αισιοδοξία».

Σχετικές ειδήσεις