ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Πάμε για το 6ο!»

«Πάμε για το 6ο!»
Μάικ Μπατίστ και Νικ Καλάθης με δηλώσεις του τόνισαν πως ο Παναθηναϊκός θα ταξιδεύσει στην Βαρκελώνη με μοναδικό στόχο...

Μάικ Μπατίστ και Νικ Καλάθης με δηλώσεις του τόνισαν πως ο Παναθηναϊκός θα ταξιδεύσει στην Βαρκελώνη με μοναδικό στόχο να προσθέσει το 6ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο στην τροπαιοθήκη του.

Οι δυο άσοι τους «τριφυλλιού» μιλώντας στην εφημερίδα «Πράσινη» ανέλυσαν την μεγάλη πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα και έδωσαν το… σύνθημα για το έκτο αστέρι στην φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσα ο Μάικ Μπατίστ και ο Νικ Καλάθης:

Αναφορικά με την συνέχεια της Euroleague:
Μάικ Μπατίστ.:
«Θα πάμε να κερδίσουμε την κούπα στην Βαρκελώνη. Ήταν μια δύσκολη σειρά με την Μπαρτσελόνα αλλά τους αποκλείσαμε και τώρα ο στόχος είναι να πάρουμε την Ευρωλίγκα. Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε και περάσαμε, είμαστε χαρούμενοι που αποδείξαμε πως ο περισσότερος κόσμος είχε λάθος έχοντας μας χαμένους αλλά έχουμε μια ακόμα αποστολή να ολοκληρώσουμε στο Final-4 . Έχουμε ένα μήνα να προετοιμαστούμε για την Σιένα και θα πρέπει να ξεκινήσουμε να βλέπουμε βίντεο. Θα πρέπει να βρούμε και πάλι κίνητρο, να είμαστε έτοιμοι και να είμαστε το ίδιο καλοί όσο με την «Μπάρτσα».

Νίκος Καλάθης: «Όντως αυτή η σειρά αγώνων ήταν πολύ δύσκολη. Πετύχαμε ένα στόχο να είμαστε στο Final-4 αλλά θέλουμε κάτι ακόμα μεγαλύτερο που είναι να κερδίσουμε το Κύπελλο. Αυτό είναι όλο».

Για το κίνητρο που υπάρχει στον Παναθηναϊκό:

Μ.Μ.: «Θα προσπαθήσουμε να ράψουμε ένα ακόμα αστέρι και να γίνει ακόμα καλύτερη η φανέλα μας. Όταν ήρθα είχε τρία και τα κάναμε πέντε. Είναι εμπειρία ζωής να είσαι σε αυτή την κατάσταση. Δεν πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που βρεθήκαμε στο FINAL-4 αλλά και να το κερδίσουμε. Το 2005 παίξαμε με την Μακάμπι αλλά ήμασταν ευτυχισμένοι που απλά ήμασταν εκεί. Τότε είχα πει ότι αν ξαναβρεθώ θα θέλω να το κερδίσω για να είμαι ευτυχισμένος. Είναι απίστευτο συναίσθημα. Αυτό τους είπα στα αποδυτήρια. Είναι σαν καινούργια ζωή. Θέλω να το ξανανιώσω και θα ετοιμαστούμε για την ευκαιρία αυτή. Είμαι σίγουρος πως όλοι θα είναι έτοιμοι. Έχουμε την Σιένα που είναι δύσκολη ομάδα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Είναι ένα παιχνίδι και όχι σειρά. Στην σειρά και να τα θαλασσώσεις μπορείς να το διορθώσεις. Αλλά στο FINAL-4 είναι δυο παιχνίδια. Ή είσαι έτοιμος ή όχι. Θέλω να είμαι στον τελικό και να παίξω για το τρόπαιο όχι για την τρίτη θέση».

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού και την παρουσία του στα δυο παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα:

Μ.Μ.: «Είναι όμορφο συναίσθημα που τους έχουμε πάντα μαζί μας είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε. Όταν έχεις τέτοια υποστήριξη πρέπει να έρχεσαι στο γήπεδο και να δίνεις ότι καλύτερο έχεις. Είχαμε απίστευτη στήριξη από τους οπαδούς και ειδικά με αυτό που έγινε στα τελευταία δυο παιχνίδια δεν μπορείς να μην δώσεις το 100%. Η εμπειρία των δυο αγώνων ήταν κάτι που δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω. Έχω παίξει μπάσκετ πολλά χρόνια και σε πολλά γήπεδα, έχω δει πολλούς φιλάθλους αλλά πραγματικά σας μιλάω αυτό που έγινε με την Μπαρτσελόνα δεν μπορώ απλά να το πιστέψω! Δεν το έχω ξαναζήσει. Θέλω να τους πως ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατί κανείς δεν ξέρει που θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε μετά απ’ αυτά τα δυο παιχνίδια χωρίς αυτούς. Τους αξίζουν πολλά».

Ν.Κ.: «Συμφωνώ με τον Μάικ. Η υποστήριξη τους ήταν απίστευτη. Ήταν η πιο τρελή και όμορφη ατμόσφαιρα που έχω ζήσει από τότε που ήρθα εδώ. Είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε όλοι τους είναι εδώ για να μας ανεβάζουν ψυχολογικά. Είναι φανταστικό να παίζεις μπροστά τους και να φωνάζουν για σένα. Απίστευτο απλά».

Περισσότερα στο onsports.gr