ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αργυριάδης: Στη Football League χωρίς χρέη ο Άρης

Αργυριάδης: Στη Football League χωρίς χρέη ο Άρης

Ο νομικός εκπρόσωπος του Άρη, Αργύρης Αργυριάδης, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero FM» για την επόμενη μέρα στα διοικητικά των κίτρινων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για την εμπειρία του στον Άρη:

"Ήταν μία γόνιμη εμπειρία . Γνώρισα ανθρώπους που είναι δοσμένοι στην ομάδα, αλλά και άλλους που θεωρούν το δικό τους ανάστημα μεγαλύτερο από τον Άρη".

Για τις διοικήσεις τις οποίες έζησε:

"Όλοι είχαν ένα γόνιμο ενδιαφέρον να κάνουν κάτι καλύτερο, απλά κάποιοι δεν μπόρεσαν να καταλάβουν μέχρι που φτάνουν τις δυνατότητες τους".

Για το άρθρο 99:

"Δεδικασμένο νομικά δεν υπάρχει. Σε αυτό που είπε ο κ. Κούγιας δεν έχει δίκιο. Η λογική λέει να παρουσιάσεις στο δικαστήριο κάτι διαφορετικό. Ο Άρης μπορεί ακόμα και σήμερα να καταθέσει έφεση για την απορριπτική πρώτη πρόταση του δικαστηρίου, εκτός αν έχει επιδοθεί η απόφαση από κάποιους από τους διαδίκους.

Η προθεσμία είναι τρία χρόνια σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν γινόταν έφεση τον Δεκέμβριο και μέχρι τον Ιούνιο βρίσκονταν χρήματα, τότε το εφετείο θα αντιμετωπιζόταν. Ήτα τεράστιο λάθος από άποψη τακτικής και ουσίας η νέα αίτηση. Ο Άρης είναι ενιαίος, δεν είναι του Σκόρδα ή του Ψηφίδη. Στον ισολογισμό που δημοσίευσε ο Άρης τον Δεκέμβριο, αναφέρεται και το "κούρεμα" που κάναμε.

Και τώρα αποκτάει νέα κεφάλαια, αρνητικά. Όταν το δικαστήριο θέλει να ανοίξει τη διαδικασία του άρθρου 99, δίνει προσωρινή διαταγή και δύο φορές τώρα δεν έχει δώσει. Είχε γίνει μια συνεννόηση με τους πιστωτές. Τον λόγο που αρχίζει και πάλι η κουβέντα, δεν μπορώ να το καταλάβω".

Για το λιγότερο εφικτό σενάριο παραμονής του Άρη στη Σούπερ Λιγκ:

"Μετά από έρευνα που έχει κάνει, διαπίστωσα πως τουλάχιστον τρεις ομάδες της Σούπερ Λιγκ, στον ισολογισμό τους είναι πτωχευμένες. Αν ο Άρης κάνει μία αγωγή λύσης, το ερώτημα που θα τεθεί είναι το εξής. Θα επικυρώσει βαθμολογία η ΕΠΟ όταν κάποιες ομάδες δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και τον Δεκέμβριο νομικά δεν θα υπάρχουν; Εάν αυτά τα πράγματα κάποια στιγμή ο Άρης τα ξεκινούσε, οι κανόνες του παιχνιδιού θα είχαν τεθεί σε νέα βάση. Αυτό χρειάζεται μία διοίκηση με αντίληψη".

Για την περίπτωση της Γ' Εθνικής:

"Γ' Εθνική σημαίνει ότι ο Άρης θα πρέπει να λύσει το θέμα της χρηματοδότησης του. Ο ΑΣ Άρης έχει τεράστια προβλήματα. Επίσης ποιος θα βάλει λεφτά. Υπάρχει μια συσσώρευση φιλοδοξιών από ομάδες που βρίσκονται στη Γ' Εθνική και τρίτον πως μπορούμε να είμαστε βέβαια ότι η ομάδα σε δύο χρόνια θα επιστρέψει;"

Για το σενάριο της Β' Εθνικής:

"Ο Άρης έχει τα στοιχεία που του δίνουν το δικαίωμα να μπει σε μία ειδική εκκαθάριση με βάση το άρθρο 106, το οποίο προϋποθέτει τρία πράγματα. Του χρόνου δεν θα τα έχει. Βγαίνουν σε πλειστηριασμό τα στοιχεία του ενεργητικού και όλη η ακίνητη περιουσία του Άρη μεταβιβάζεται σε όποιον δώσει τα περισσότερα, περίπου 1,5-2 εκατ. ευρώ και τα χρέη μένουν στα φυσικά πρόσωπα.

Άρα ο Άρης θα μπορούσε να είναι στη Β' Εθνική, μόνο με 1,5 εκατ, , χωρίς να χρωστάει ούτε ένα ευρώ και τα χρέη δεν θα επανέλθουν ποτέ. Έχω την αίσθηση ότι σε κάποιους δεν αρέσει αυτή η ιδέα. Ένα χρέος όπως αυτό του Άρη, πιστεύουν ότι θα εξυπηρετηθεί από κάποιον "Μεσσία" που θα έρθει να αναλάβει την ομάδα. Αλλά έχει αποδειχτεί ότι αυτό δεν γίνεται. Εγώ τουλάχιστον τέτοιους τρελούς, δεν τους βρίσκω πουθενά".

Για το αν έχει μιλήσει με ανθρώπους του Άρη, που ενδιαφέρονται να αναλάβουν την ομάδα:

"Συζήτηση δεν έγινε με κανέναν. Μόνο ο Άγγελος Γρόλλιος μου ζήτησε να του εξηγήσω τι ακριβώς προτείνω. Έχει μία βάση. Αν υπήρχε μια ισχυρή και σοβαρή διοίκηση που ήξερε τι ζητάει, τότε θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τα πάντα.

Τουλάχιστον για πρώτη φορά στην επαγγελματική καριέρα, γνώρισαν την προσπάθεια αποδόμησης εκ των έσω. Το τι ψέμα και βλακείες άκουσα στην πρώτη προσπάθεια υπαγωγής στο άρθρο 99, ξεπερνούσαν τα όρια. Στο τέλος όμως συνέπραξε και το Δημόσιο και το ΙΚΑ. Μας έβγαλαν τον αδόξαστο μέχρι να καταλάβουν ότι μπορεί να γίνει.

Σε κάποιο ραδιόφωνο έμενα με έλεγαν ακατανόμαστο. Οι νόμοι υπήρχαν, άσχετα αν ήταν σε αχρησία. Ο πρώτος που τα πέτυχε αυτά ήταν ο Άρης. Και κάποιοι υπονόμευαν αυτή την προσπάθεια. Αντί να πουν ότι έγινε μια προσπάθεια και κουρεύτηκαν 6 εκα. Ευρώ, έλεγαν ότι δεν αναγνωρίζουν τις κινήσεις της προηγούμενης διοίκησης".

Διαβάστε επίσης: Αποχωρεί ο Αγκάνθο από τον Άρη