ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Είσοδος αθλητών με… εισιτήριο στο Καυτανζόγλειο

Είσοδος αθλητών με… εισιτήριο στο Καυτανζόγλειο

Λίγες ημέρες πριν τον 9ο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», το βοηθητικό στάδιο στίβου του Καυτανζογλείου, κλείνει τις πύλες του για την ελεύθερη άθληση και το κοινό της Θεσσαλονίκης με απόφαση της διοίκησης, που επέφερε αισθήματα οργής στους αθλούμενους της πόλης, αφού σε ολόκληρο τον Δήμο Θεσσαλονίκης είναι το μοναδικό γήπεδο στίβου για το κοινό.


Το Καυτανζόγλειο Στάδιο και το βοηθητικό του γήπεδο, μολονότι βρίσκονται σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση, ασυντήρητα και χωρίς τα υλικά που απαιτούνται, είναι αυτά που ως τώρα εξυπηρετούν εκατοντάδες δρομέων, ελεύθερα αθλούμενους, αθλητές υποψηφίους σχολών κ.λ.π.

Και αυτό γίνεται για πρώτη φορά, αφού πλέον θεσμοθετείται είσοδος με εισιτήριο (5 ευρώ η αξία του με ισχύ για ένα μήνα) και κάρτα εισόδου όλων, εξαιρουμένων προς το παρόν των αθλητών συλλόγων που θα προσέρχονται με την παρουσία των προπονητών τους.

Η διοίκηση του σταδίου, το οποίο είναι μάλιστα κληροδότημα του αείμνηστου Λυσίμαχου Καυτανζόγλου στην πόλη, αποφάσισε ερήμην των φορέων και των πολιτών, την επιβολή μηνιαίου αντιτίμου για τη χρήση του μοναδικού ελεύθερου σταδίου της πόλης. Η απόφαση αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις συλλόγων δρομέων, βετεράνων στίβου, άλλα και μεμονωμένων αθλητών.

Άλλωστε η χρήση του κληροδοτήματος έγινε χάριν του ερασιτεχνικού αθλητισμού και για την άθληση των δημοτών της Θεσσαλονίκης.

Karfitsa.gr

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Νέες αεροπορικές συνδέσεις με Τουρκία, Σερβία και Αθήνα