ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σαν σήμερα: Ο «μάγος» Ζιοβάνι υπογράφει στον Ολυμπιακό (photos+videos)

Σαν σήμερα: Ο «μάγος» Ζιοβάνι υπογράφει στον Ολυμπιακό (photos+videos)

Συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από τη μέρα που οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία τους αλλά και σε αυτή του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ήταν 8 Ιουλίου του 1999 όταν ο Ζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα δίνει τα χέρια με τους «ερυθρόλευκους» για συνεργασία τριών ετών και η μεταγραφή του προκαλεί ντελίριο ενθουσιασμού σε όλους τους φίλους του Ολυμπιακού.

Ένας παίκτης που έρχεται μόλις στα 27 του, με τον Σωκράτη Κόκκαλη να βάζει το χέρι βαθιά... στην τσέπη και με συμβόλαιο 600.000.000 δραχμές ετησίως τον φέρνει στο λιμάνι από την Μπαρτσελόνα, ενώ ταυτόχρονα είναι διεθνής με την εθνική Βραζιλίας.

Ίσως η λέξη «μάγος» να μην χρειάζεται τα εισαγωγικά, αφού ο Ζιοβάνι στα έξι χρόνια που έμεινε στον Ολυμπιακό, έκανε μόνο μαγικά με την μπάλα, προσφέροντας μόνο θέαμα και εντυπωσιακά γκολ. Τα στατιστικά του με την ερυθρόλευκη φανέλα μιλάνε από μόνα τους: 61 γκολ σε 122 συμμετοχές, 5 πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Ελλάδος.

Ο «Ζιο» για τους οπαδούς του Ολυμπιακού θα είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ποδοσφαιριστές που πέρασαν ποτέ από την ομάδα, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως αξία του αναγνωρίστηκε από όλους τους οπαδούς των άλλων –αντιπάλων και μη- ελληνικών ομάδων.

Απολαύστε τον Ζιοβάνι με την φανέλα του Ολυμπιακού:

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ πρωτοσέλιδο της «Marca» για τον Ντι Στέφανο

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 - Ημιτελικά: «Σέντρα» με Βραζιλία – Γερμανία