ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η περιπέτεια σε άλλη διάσταση…

Η περιπέτεια σε άλλη διάσταση…

Η τέταρτη... έκδοση του Serres Rally, του μεγαλύτερου Rally Raid που γίνεται στην Ελλάδα ξεκίνησε. Ένας 7ήμερος αγώνας περιπέτειας, με κέντρο τις Σέρρες και το Elpida Resort & Spa πήρε εκκίνηση.

Εβδομήντα αγωνιζόμενοι από όλο τον κόσμο, (Αμερική, Αυστραλία, Αλβανία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Αγγλία, Τσεχία, Φιλανδία, Τουρκία, Ελλάδα, Σλοβακία και Ιταλία), ξεκίνησαν τον αγώνα SerresRally 2014. Μια περιπέτεια που τους ταξιδεύει για περισσότερα από 1650 χιλιόμετρα σε απίθανα τοπία, βουνοκορφές, πλαγιές, ποτάμια, και εγκαταλελειμμένους δρόμους.

Τα καταπράσινα λιβάδια, τα μονοπάτια, η λάσπη, η άμμος και οι πέτρες, τα πυκνά δάση που σκοτεινιάζουν το δρόμο, τα παλιά στρατιωτικά ερείπια, συνθέτουν το σκηνικό του Ελληνικού αγώνα αντοχής.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει 10 Ειδικές διαδρομές (ανάμεσά τους και δύο μεγάλες Marathon) διασχίζει 12 βουνά, 4 νομούς , και 3 μεγάλες πόλεις, σε 7 αγωνιστικές ημέρες.

Όλα ξεκίνησαν την ημέρα «0» η οποία περιελάμβανε τεχνικό έλεγχο για αναβάτες και μοτοσυκλέτες, την πρώτη ενημέρωση αγωνιζομένων, και αρκετή ξεκούραση στην πισίνα!

SerresRally 2014 1η Μέρα

Η 1η μέρα του SerresRally 2014 έδωσε στους αναβάτες μια γεύση για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Δυνατή μάχη για τις πρώτες θέσεις στον πρόλογο, σε έναν καταιγιστικό ρυθμό.

To πρώτο σκέλος περιλάμβανε ένα πρόλογο 17 χιλιομέτρων «Ελαιώνα – Ραχωβίτσα», κοντά στην πόλη των Σερρών, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς θεατές να τους θαυμάσουν. Άμμος, πέτρα και offroad περάσματα με στοιχεία endure, και στη συνέχεια μια παρατεταμένη κατηφόρα για τον τερματισμό.

Ξεκινώντας δεύτερος, ο PedroBianchiPrata (HUSQVARNATE 449 RALLY) κέρδισε την ειδική, με χρόνο 21’27’’ ακολουθούμενος από τον RobertVanPeltJr. (YAMAHAWR 450 F) και τον AndreaCosentino (KTMEXC 450). Πρώτος στα Buggies, ήταν ο JosefMachacek με χρόνο 27’47’’.

SerresRally 2η Μέρα

Η μέρα ξεκίνησε με μια ειδική 70 χιλιομέτρων από το Μετόχι στο Σιδηρόκαστρο, χωρίς προβλήματα για τους αγωνιζόμενους. Ο νεαρός RobertVanPeltJr. κέρδισε την Ειδική, ακολουθούμενος από τον PerdoBianchiParta και τον SandroCalesini.

Η επόμενη μεγάλη ειδική των 200 χιλιομέτρων, στο Μπέλλες, ήταν και πάλι υπόθεση του νεαρού R. VanPeltJr. Που οδήγησε πάρα πολύ γρήγορα. Ο έμπειρος AndreaConsentino... άρπαξε τη δεύτερη θέση και ο εκπληκτικός FilippoCiotti (BETA) τερμάτησε τρίτος.

Στην ειδική αυτή ξεκίνησαν και τα πρώτα προβλήματα για τους οδηγούς, με αρκετές εγκαταλείψεις. Οι LlewellynSullivan-Pavey και PedroPrata είχαν προβλήματα, όπως και ο GuillaumeMartens.

OJosefMachacek είχε και αυτός τη στιγμή του όταν κόλλησε σε ένα τεράστιο νεροφάγωμα, με το buggy του. Η ομάδα του SerresRally έδρασε άμεσα σε όλα τα περιστατικά, επαναφέροντας οδηγούς και οχήματα άμεσα στο… σωστό δρόμο.

SerresRally 3η Μέρα.

Η 3η και «φαρμακερή» ημέρα. Μετά από μια απλή διαδρομή 80 χιλιομέτρων στην Δράμα, ξεκινούσε μια Μαραθώνια Ειδική διαδρομή 290 χιλιομέτρων από την Καλλίφυτο στον Λαιλιά όπου οι οδηγοί θα έμεναν για διανυκτέρευση.

Μεγάλη μάχη μεταξύ των πρώτων, με τον FilippoCiotti να τερματίζει νικητής. Μετά από αγώνα έξι ωρών ο Ciottiήταν μπροστά από τον AndreaCosentino με διαφορά μόλις 24 δευτερολέπτων.

Τρίτος και πάλι τερμάτισε ο PedroBianchiPrata. Πίσω τους, οι SandroCalesini, RobertVanPeltJr. και SimonPavey είχαν την δική τους μάχη.

Serres Rally 4η Μέρα

Η δυνατή νεροποντή κατά την διάρκεια της νύχτας, έφτιαξε ένα φανταστικό τερέν, στα μαλακά χώματα του Λαϊλιά, ενώ το τοπίο πάνω από την πρωινή ομίχλη έκανε το βουνό πανέμορφο. Οι οδηγοί στάθηκαν και πάλι τυχεροί, αφού η βροχή (στο πέρασμά τους) είχε μειωμένη ένταση.

Ο άτυχος, ως τότε, LlewellynSullivan-Pavey «πέταξε» στα 48 μόλις αγωνιστικά χιλιόμετρα, στην Ειδική διαδρομή της Ορεινής, αφού «φόρεσε» καινούργιο κινητήρα στη μοτοσυκλέτα του, κερδίζοντας με έναν υπερχρόνο: 53’40”. Δεύτερος ήταν ο PedroBianchiPrata και τρίτος ο RobertVanPeltJr.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: