ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσάμπιονς Λιγκ: Μαγική βραδιά με πολλά ρεκόρ και 40 γκολ! (pics)

Τσάμπιονς Λιγκ: Μαγική βραδιά με πολλά ρεκόρ και 40 γκολ! (pics)

Η τρίτη αγωνιστική της περιόδου 2014/2015 στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ θα μείνει αξέχαστη για πολλά χρόνια σε όλους τους φίλους του αθλήματος.

Εκτός από τα 40(!) τέρματα που σημειώθηκαν σε οκτώ αγώνες (ρεκορ), είδαμε το Λιονέλ Μέσι να πιάνει τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη δεύτερη θέση των σκόρερ όλων των εποχών με 69 γκολ, τον Λουίς Αντριάνο της Σαχτάρ να πετυχαίνει τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο, αλλά και την Ρόμα να δέχεται επτά γκολ από την Μπάγερν μέσα στην έδρα της.

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής, η Μάντσεστερ Σίτι αν και βρέθηκε να κερδίζει 2-0 την ΤΣΣΚΑ εκτός έδρας, τελικά δέχθηκε δύο γκολ και έφυγε με το αποτέλεσμα της ισοπαλίας από τη Μόσχα.

Το καλύτερο ωστόσο μας το φύλαγαν για μετά...

Και οι υπόλοιποι επτά αγώνες ήταν καταιγιστικοί σε δράση, με τις Τσέλσι (6-0), Μπάγερν Μονάχου (1-7) και Σαχτάρ Ντόνετσκ (0-7), να συντρίβουν τις Μάριμπο, Ρόμα και Μπάτε Μπορίσοφ αντίστοιχα.

Μεγάλη ψυχή επέδειξε και η Σπόρτινγκ Λισαβώνας, η οποία παρά το γεγονός ότι έχανε με 3-1 και έπαιζε με δέκα παίκτες από το πρώτο ημίχρονο, κατάφερε τελικά να φέρει το παιχνίδι στα ίσια (3-3), ωστόσο δεν κατάφερε να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας, αφού η Σάλκε κέρδισε το παιχνίδι με γκολ στο 93΄.

Στα άλλα παιχνίδια της βραδιάς, η Μπαρτσελόνα αγχώθηκε στο τέλος, ωστόσο κέρδισε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 3-1 τον Άγιαξ, ενώ η Πόρτο... κέρασε άλλη μια ήττα τον Ερνέστο Βαλβέρδε νικώντας με 2-1 την Αθλέτικ Μπιλμπάο στην Πορτογαλία.

Τέλος, ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση για 87 λεπτά, ωστόσο σε μια άτυχη στιγμή δέχθηκε το γκολ από τον Έντισον Καβάνι, τέρμσα που αποδείχθηκε και καθοριστικό.

Τα αποτελέσματα

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μάντσεστερ Σίτι 2-2
ΑΠΟΕΛ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-1
Μπαρτσελόνα – Άγιαξ 2-1
ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ – Σαχτάρ 0-7
Τσέλσι – Μάριμπορ 6-0
Πόρτο – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1
Σάλκε – Σπόρτινγκ 4-3
Ρόμα – Μπάγερν Μονάχου 1-7