ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην Ελλάδα «Football», στην Ευρώπη «Europa»!

Στην Ελλάδα «Football», στην Ευρώπη «Europa»!
Μπορεί να έχει βγει η απόφαση του υποβιβασμού για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, ωστόσο η Θεσσαλική...

Μπορεί να έχει βγει η απόφαση του υποβιβασμού για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, ωστόσο η Θεσσαλική ομάδα δεν επηρεάστηκε και νίκησε 3-0 την Ντιφερντάνζ στο «Ζοσί Μπαρτέλ» του Λουξεμβούργου, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά και αφού το σουτ του Φρανζόνι για τους γηπεδούχους έφυγε άουτ, ο Ολυμπιακός πήρε τα «ηνία» του αγώνα. Οι Θεσσαλοί διεκδίκησαν με αξιώσεις το γκολ στο 14΄, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Σκέμπρι, το πλασέ του οποίου προ του Βέμπερ έστειλε την μπάλα άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Σκέμπρι επιχείρησε μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ, ωστόσο η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία της Ντιφερντάνζ, ενώ στο 16΄ ήταν η σειρά του Μπρέσκα να κάνει το σουτ, το οποίο έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο 20΄ η κεφαλιά του Καρόν πέρασε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ του Μαρτίν έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 23΄ απείλησαν τον Ολυμπιακό οι γηπεδούχοι, αλλά το σουτ του Καρόν έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 30΄ το σουτ του Μπετμέρ έφυγε άουτ, ενώ στην επόμενη επίθεση η προσπάθεια του Μόνχε «κόπηκε» σε κόρνερ. Στο 33΄ ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε ακόμη μια ευκαιρία, όταν ο Βέμπερ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Νταρμπιόν, ενώ στο 43΄ ο Γιένις έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Φρανζόνι δεν πρόλαβε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 51΄ ο Βέμπερ μπλόκαρε το δυνατό σουτ του Μαρτίν, ενώ στο 54΄ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν όταν ο Καρόν έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Φρανζόνι έπιασε το σουτ στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Οι Θεσσαλοί «απάντησαν» στις ευκαιρίες στο 59΄, όταν ο Μπρέσκα έκανε την μπαλιά από δεξιά και ο Μαρτίν πλάσαρε άουτ από κοντά. Στη φάση αυτή, ο Μαρτίν συγκρούστηκε με τον Βέμπερ, ο οποίος αντικαταστάθηκε με αίμα στο πρόσωπό του.
Τελικά οι προσπάθειες του Ολυμπιακού Βόλου για ένα γκολ καρποφόρησαν στο 67΄, όταν ο Ρόκα έκλεψε από το λάθος του Φρανζόνι και ο Σκέμπρι μπήκε ταχύτατα στην αντίπαλη περιοχή, όπου απέφυγε έναν αντίπαλο και «έγραψε» το 0-1. Μάλιστα, τέσσερα λεπτά αργότερα οι Θεσσαλοί απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων τους με το σουτ του Ακόστα από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής. Τελικά ο Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε και τρίτο γκολ με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, όταν ο Μόνχε έκανε τη σέντρα και ο Σολάκης με προβολή έστειλε εκ νέου την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το τελικό 0-3!

Ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 4 Αυγούστου στο Πανθεσσαλικό του Βόλου.

ΝΤΙΦΕΡΝΤΑΝΖ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 0-3

Διαιτητής: Ντέιβιντ ΜακΚίον (Ιρλανδία)

Κίτρινες: Μπούκβιτς, Καρόν, Ροντρίγκες - Νταρμπιόν, Ντολεζάι, Τομάς

ΝΤΙΦΕΡΝΤΑΝΖ (Μορίς Σπιτονί): Βέμπερ (63΄ λ. τρ. Ιμ), Ροντρίγκες, Ζιμπενάλερ (71΄ Μέι), Καρόν, Λεονί, Φρανζόνι, Μπούκβιτς, Κετενμάιερ (75΄ Πέδρο Ριμπέιρο), Μπετμέρ, Γιένις, Λεμπρέσν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Χάβι Γκράθια): Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Τομάς, Νταρμπιόν (73΄ Κάσιο), Μπρέσκα (67΄ Ακόστα), Αλβαρές, Ρόκας, Σέλεζι, Μόνχε, Σκέμπρι, Μαρτίν (84΄ Σολάκης).