ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη συνάντηση Παπανδρέου – Βενιζέλου για το «άρθρο των τριών»

Έκτακτη συνάντηση Παπανδρέου – Βενιζέλου για το «άρθρο των τριών»

Προβληματισμό και αμηχανία έχει προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου, το άρθρο των υπουργών Γιάννη Ραγκούση, Ανδρέα Λοβέρδου και Άννας Διαμαντοπούλου.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, προκειμένου να κάνουν μια αποτίμηση της κατάστασης αλλά και να «μεταφράσουν» το άρθρο των υπουργών που έσκασε σαν «βόμβα» στην Ιπποκράτους.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να μην έχει αιφνιδιαστεί, ωστόσο εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους του πρωθυπουργού.

Εν τω μεταξύ στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος επικρατεί αναταραχή, καθώς ο καθένας μεταφράζει το επίμαχο άρθρο με το δικό του τρόπο… Άλλοι ως κίνηση συσπείρωσης και άλλοι ως «κάλυψη» για την «μεταπαπανδρέου» εποχή.

Πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών συζήτησαν και τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, καταλήγοντας πως η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει στην εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου αλλά και η κυβέρνηση να επιμείνει στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και του προϋπολογισμού.

Στο τραπέζι των συνομιλιών μεταξύ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αναμένεται να βρεθεί και το ταξίδι του Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ και οι συναντήσεις που θα έχει εκεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ, τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών.

Ο πρωθυπουργός ασκεί πιέσεις για να συναντηθεί με τον Μπαράκ Ομπάμα ή με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.