ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σοκ στην Αλγερία: Παιδιά οκτώ πρώην διεθνών γεννήθηκαν με αναπηρίες

Σοκ στην  Αλγερία: Παιδιά οκτώ πρώην διεθνών γεννήθηκαν με αναπηρίες

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Αλγερία, με την είδηση ότι διεθνείς ποδοσφαιριστές της δεκαετίας του 80' αναζητούν απαντήσεις για το γεγονός πως τα παιδιά τουλάχιστον οκτώ ποδοσφαιριστών της τότε εθνικής ομάδας, έχουν γεννηθεί με αναπηρίες.

Ο παλιός αμυντικός της Αλγερίας, Μοχάμεντ Τσαϊμπ ο οποίος έχει τρία κορίτσια με αναπηρία, τόνισε: «Αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε το θέμα μας μετά την ανακάλυψη ότι τουλάχιστον οκτώ πρώην διεθνείς παίκτες έκαναν παιδιά με ειδικές ανάγκες. Έχουμε σοβαρές υποψίες για τις επιπτώσεις των σκευασμάτων που καταναλώσαμε κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών με την εθνική. Θέλουμε μόνο την αλήθεια».

Οι πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές της Αλγερίας, σε αυτό το στάδιο ζητούν μόνο να μάθουν αν η γέννηση των παιδιών τους με αναπηρία, οφείλεται σε απαγορευμένες ουσίες που λάμβαναν χωρίς να το ξέρουν.

Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει τι συνέχεια θα πάρει η υπόθεση εφόσον τα αποτελέσματα γίνουν και βγουν θετικά. Αυτό αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι το ντόπινγκ έχει βαθιές ρίζες στον παγκόσμιο αθλητισμό και βέβαια στο ποδόσφαιρο και γίνεται ευρεία χρήση απαγορευμένων ουσιών, όχι μόνο από συλλόγους αλλά ακόμη και από εθνικά συγκροτήματα.