ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αναστασόπουλος στο Newsbomb.gr για α' κατοικία: Σε ποια νοικοκυριά απευθύνεται η νέα ρύθμιση

Αναστασόπουλος στο Newsbomb.gr για α' κατοικία: Σε ποια νοικοκυριά απευθύνεται η νέα ρύθμιση
Πρώτη κατοικία: Τι προβλέπει το νέο καθεστώς που θα αντικαταστήσει τον νόμο για την προστασία της κύριας κατοικίας

Τι πρέπει να κάνουν οι δανειολήπτες πριν τη λήξη του νόμου Κατσέλη

«Οριοθετημένη» και με διάρκεια μόλις ενός έτους, δηλαδή έως το τέλος του 2019, θα είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας με το νέο καθεστώς που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη. Έτσι, εκτός από σφιχτά όρια αναφορικά με τα εισοδηματικά κριτήρια των δανειοληπτών, της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου και του ύψους της οφειλής, η προστασία της πρώτης κατοικίας θα είναι μειωμένη και όσον αφορά στον χρονικό ορίζοντά της.

«Περιοριστικός ο νέος νόμος που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη. Δεν αποτελεί μία καθολική ρύθμιση και δεν συμπεριλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις του νοικοκυριού, αλλά ρυθμίζει αποκλειστικά και μόνο δάνεια με υποθήκη στην κύρια κατοικία, άρα πρακτικά εάν κάποιος έχει και άλλες οφειλές προς πιστωτικά ιδρύματα, όπως πιστωτικές κάρτες, θα αναγκαστεί να τις ρυθμίζει ξεχωριστά», δηλώνει στο Newsbomb.gr, ο δικηγόρος, Δημήτρης Αναστασόπουλος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Δείτε αναλυτικά τι συμβουλεύει ο Δημήτρης Αναστασόπουλος σε όσους μπορούν μέχρι τα τέλη του Φεβορυαρίου να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη, αλλά και τι προτείνει στους υπόλοιπους που έχουν δάνεια και βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση με τα τραπεζικά ιδρύματα.

Διαβάστε επίσης:

120 δόσεις: Ποιους αφορά η ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών - Τι ισχύει με τα χρέη στην Εφορία

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι - Όλες οι αλλαγές

Σχετικές ειδήσεις