ΦΑΡΜΑΚΟ

Πρόταση ΣΦΕΕ για κάλυψη του 50% της δαπάνης για τους ανασφάλιστους

Πρόταση ΣΦΕΕ για κάλυψη του 50% της δαπάνης για τους ανασφάλιστους

Να μοιραστεί η χρηματοδότηση για τη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων μεταξύ της πολιτείας και της φαρμακοβιομηχανίας, ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), Πασχάλης Αποστολίδης, από το βήμα του συνεδρίου «2nd Athens Health Forum».

Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστολίδης κατά τον χαιρετισμό του στο συνέδριο ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να καλύψει κατά 50% τη χρηματοδότηση των αναγκών των ανασφάλιστων η πολιτεία και το υπόλοιπο 50% ο ΣΦΕΕ.

Επίσης, τόνισε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι φαρμακοβιομηχανίες, καθώς οι οφειλές από τα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, και ζήτησε από το υπουργείο Υγείας να ορίσει χρονοδιάγραμμα για την εξόφλησή τους. Κλείνοντας, υποστήριξε την αύξηση χρήσης των γενόσημων φαρμάκων και την αύξηση παραγωγής φαρμάκων στην Ελλάδα, όχι μόνο ελληνικών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Θεόδωρος Κωλέτης, ανέφερε ότι ΠΕΦ και ΣΦΕΕ συμπορεύονται στο χώρο της Υγείας. Ζήτησε εθνική στρατηγική για το φάρμακο, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δυνατό να εισάγουμε φάρμακα που μπορούμε να παράγουμε στη χώρα».

Σχετικές ειδήσεις