«Σαρώνει» ο ιός του Δυτικού Νείλου τη Βόρεια Ελλάδα

«Σαρώνει» ο ιός του Δυτικού Νείλου τη Βόρεια Ελλάδα

-26 κρούσματα συνολικά στην Περιφέρεια ΑΜΘ, το 1/3 των πανελλαδικών κρουσμάτων μόνο στην περιοχή
-Δύο ηλικιωμένες γυναίκες έχουν πεθάνει φέτος από τον ιό σε Ξάνθη και Καβάλα.

Τραγικός είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου στην Περιφέρεια ΑΜΘ, καθώς μέχρι στιγμής και μέσα σε δύο μήνες – όπου καταγράφεται συνήθως έξαρση του ιού – έχουν διαπιστωθεί συνολικά 26 επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1/3 των πανελλαδικών κρουσμάτων.

Σύμφωνα με το thrakitoday.com, μόνο στην Ξάνθη καταγράφονται 16 κρούσματα του ιού, εκ των οποίων πέντε στον Δήμο Ξάνθης, πέντε στον Δήμο Αβδήρων και άλλα έξι στον Δήμο Τοπείρου.

Στην Καβάλα, επιβεβαιώθηκαν δέκα κρούσματα του ιού, ένα στον Δήμο Καβάλας και εννιά στον Δήμο Νέστου. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο μια ηλικιωμένη κάτοικος Ξάνθης, από τη Γενισέα, όσο και μια ηλικιωμένη κάτοικος Καβάλας, από τη Χρυσούπολη, που βρέθηκαν θετικές στον ιό των κουνουπιών, πέθαναν και συγκαταλέγονται σε πέντε πανελλαδικώς θύματα του ιού που έχασαν τη μάχη με τη ζωή.

Πανελλαδικά μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 83 κρούσματα, εκ των οποίων 70 ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο από τα Νοσοκομεία, δύο δεν νοσηλεύτηκαν ενώ πέντε έχουν πεθάνει.