Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΥΓΕΙΑ

Βρούτσης: Καμία σύνδεση των ενσήμων με τις παροχές υγείας

Newsbomb

Προσωπικές χαρακτήρισε τις απόψεις του διοικητή του ΙΚΑ για τα περί σύνδεσης των ενσήμων με τις παροχές υγείας, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, κράτησε σαφείς αποστάσεις από τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος, σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, αναρωτήθηκε δημοσίως για ποιο λόγο θα πρέπει να δικαιούνται τις ίδιες παροχές όσοι συμπληρώνουν το μίνιμουμ των ενσήμων ετησίως με όσους καταβάλλουν διπλάσιες εισφορές. Μια άποψη που συνδέθηκε μάλιστα και με τις αξιώσεις της Τρόικας η οποία πιέζει για μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα των εισφορών με τις παροχές από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αφού χαρακτήρισε έτσι «προσωπικές» τις απόψεις του διοικητή του ΙΚΑ, διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται, ούτε υπάρχει καμία περίπτωση να συνδεθούν τα ένσημα τόσο με την περίθαλψη, όσο και με την ποιότητα των παροχών υγείας που θα λαμβάνει.

Ο κ. Βρούτσης δεν παρέλειψε μάλιστα, τέλος, να υπογραμμίσει πως «αυτή η κυβέρνηση είναι που για πρώτη φορά άνοιξε την δωρεάν περίθαλψη ακόμα και στους ανασφάλιστους, καλύπτοντας όλο τον πληθυσμό σε θέματα υγείας».