ΥΓΕΙΑ

Η ευαισθησία του υπουργού Υγείας έδωσε λύση σε υπόθεση ασθενούς με βαριά αναπηρία

Η ευαισθησία του υπουργού Υγείας έδωσε λύση σε υπόθεση ασθενούς με βαριά αναπηρία

Η παρέμβαση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή στάθηκε καθοριστική για την άρση του αδιεξόδου στην περίπτωση του Ορέστη Δημήτρη Παπαδόπουλου, ο οποίος μετά από βαρύ εγκεφαλικό που προκάλεσε αναπηρία 81% και μετά την νοσηλεία 7 περίπου μηνών στο ΕΚΑ (Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης) στο Ίλιον, αντιμετώπισε την σοβαρή πιθανότητα να βρεθεί στο δρόμο, γιατί είχαν εξαντληθεί τα χρονικά περιθώρια περίθαλψης.

Σε ανακοίνωση της «Κίνησης Αλληλεγγύης για τον Ορέστη» που δημοσιεύει το olympia.gr, αναφέρεται ότι όταν ο κ. Κουρουμπλής πληροφορήθηκε την υπόθεση έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία και μέριμνα και πλέον ο ασθενής βρίσκεται ασφαλής και στα χέρια ειδικών, στο δημόσιο Κέντρο Αποθεραπείας νοτιοανατολικής Αττικής, στην Γλυφάδα.

Η πράξη αυτή ανθρωπιάς και αλληλεγγύης του υπουργού Υγείας, ο οποίος μάλιστα με δική του πρωτοβουλία κίνησε τις διαδικασίες για να βρεθεί λύση είναι αν μη τι άλλο απόδειξη ανώτερου και διαφορετικού ήθους πολιτικής διαχείρισης.

«Δεν είναι «όλοι και όλα …το ίδιο. Οι «ταυτίσεις» του χθες με το σήμερα προκαλούν σύγχυση και μεγαλύτερη αβεβαιότητα, όλα δεν μπαίνουν στο «ίδιο τσουβάλι» της ισοπεδωτικής γενίκευσης! Όσες αλλαγές έγιναν στον κόσμο δεν προέκυψαν από ένα και μόνο τεράστιο άλμα πάνω από την ιστορία, αλλά με μικρά βήματα μέσα στην ιστορία! Βασανιστικά αργά και μικρά, αλλά έγιναν και γίνονται ! Για μάς η στάση του υπουργείου Υγείας για την περίπτωση του Ορέστη αποδεικνύει μια πολιτική εντιμότητα, μια διαφορετική πρόθεση και ματιά στα κοινωνικά ζητήματα, σηματοδοτεί μια άλλη ποιότητα και συμπεριφορά απέναντι στον τσακισμένο κοινωνικό ιστό» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της «Κίνησης Αλληλεγγύης»