ΥΓΕΙΑ

Η σύζυγος του Αμερικανού Πρέσβη επισκέφθηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων

Η σύζυγος του Αμερικανού Πρέσβη επισκέφθηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων

Η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, υποδέχτηκε την κυρία Mary Pyatt, σύζυγο του νέου Αμερικανού πρέσβη Geoffrey Pyatt, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη αναφέρθηκε στη βαθιά ευαισθησία της κ. Pyatt και την πολύτιμη στήριξή της στο δύσκολο αγώνα που δίνουν τα παιδιά ενάντια στον καρκίνο. Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι μία από τις σημαντικότερες πλευρές «του δικτύου συνεργασίας μας με νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο, είναι η συνεργασία μας με νοσοκομεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που είναι μια χώρα με πλούσια ιστορία, στενούς δεσμούς φιλίας με την Ελλάδα δια μέσου των αιώνων και προηγμένη γνώση στον τομέα της θεραπείας του παιδικού καρκίνου. Το 2015, στο πλαίσιο του "Προγράμματος αδελφοποιήσεων" του Συλλόγου μας, υπογράψαμε σύμφωνο συνεργασίας με το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας (Children’s Hospital of Philadelphia). Στόχος αυτού του Προγράμματος είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα μας ενώνει στη μάχη ενάντια στον παιδικό καρκίνο, αλλά και θα προωθεί τη φιλία και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς. Σήμερα νιώθουμε περήφανοι που οι ΗΠΑ περιλαμβάνονται σ’ αυτό το Πρόγραμμά μας... Θα ήθελα για άλλη μια φορά να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για την επίσκεψή σας στο νοσοκομείο μας, και για την επιθυμία σας να μάθετε περισσότερα για το έργο μας και να ενώσετε τις δυνάμεις σας με τις δικές μας για να κάνουμε ακόμα περισσότερα θετικά βήματα. Η επίσκεψή σας δίνει θάρρος και δύναμη σε όλους μας, στα παιδιά, στους γονείς τους, στους γιατρούς, στο νοσηλευτικό προσωπικό, στα μέλη του Συλλόγου μας».

Η κ. Βαρδινογιάννη ξενάγησε τη σύζυγο του Αμερικανού πρέσβη στους χώρους του νοσοκομείου και της παρουσίασε το έργο του Συλλόγου, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Επίσης, η κ. Pyatt συνομίλησε με τους δασκάλους στο σχολείο του νοσοκομείου και παρακολούθησε τις καθημερινές δράσεις των παιδιών που νοσηλεύονται εκεί.

Σε ανάμνηση της επίσκεψης της κ. Pyatt στη Μονάδα και για την υποστήριξή της στο έργο του Συλλόγου, της απονεμήθηκε η τιμητική πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και ένα αστέρι με το όνομά της τοποθετήθηκε στον Τοίχο των Αστεριών του νοσοκομείου, πλάι στα αστέρια με τα ονόματα των υποστηρικτών του Συλλόγου.

Η κ. Pyatt, αφού ευχαρίστησε την κ. Βαρδινογιάννη για την τιμή που της κάνει, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που ήρθα και είδα όλη αυτή την καλή δουλειά που κάνετε για τα παιδιά που το αξίζουν».

Παρόντες κατά την επίσκεψη ήταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», Εμμανουήλ Παπασάββας, ο Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Δρ. Στέλιος Γραφάκος, ο Διευθυντής του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών της Ογκολογικής Μονάδας, Δρ. Αντώνης Καττάμης και η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», καθηγήτρια Αικατερίνη Μεταξωτού.

Σχετικές ειδήσεις