ΥΓΕΙΑ

Ένταση και λιποθυμίες στο υπουργείο Υγείας (pics)

Ένταση και λιποθυμίες στο υπουργείο Υγείας (pics)

Εργολαβικοί εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, προσπάθησαν να εισβάλουν στο υπουργείο Υγείας, το μεσημέρι της Πέμπτης (23/02/2017).

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

«Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών δουλεύουν! Εμείς γιατί όχι;», είναι το βασικό σύνθημα των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα κριτήρια που προβλέπονται από το ΑΣΕΠ για τις νέες ατομικές συμβάσεις των πρώην εργολαβικών εργαζόμενων με τα δημόσια νοσοκομεία, περισσότεροι από τους μισούς δεν θα επαναπροσληφθούν.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος δήλωσε ότι η κυβέρνηση οδηγεί στον δρόμο της ανεργίας 8.000 εργολαβικούς εργαζόμενους (τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες και υπάλληλοι φύλαξης).

Οι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει να συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, όταν όμως ενημερώθηκαν ότι δεν αναμένεται συνάντηση, προσπάθησαν να εισβάλουν στο υπουργείο.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι έβαλαν συρματόπλεγμα στην είσοδο και τοποθέτησαν «ματωμένες» νοσοκομειακές στολές σε αυτό, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σε αυτοσχέδιους πάγκους, μαγείρεψαν συμβολικά ρύζι, μακαρόνια και φασόλια, καταγγέλλοντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, πως «μας πετάει στο δρόμο, εμάς και τις οικογένειές μας». Κάποιοι, μάλιστα, έκαψαν τις ποδιές τους θέλοντας να δείξουν ότι βρίσκονται στην «πυρά» λόγω αυτής της κατάστασης.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

- να μην απολυθεί κανείς,

- την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται,

- μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους σημερινούς εργολαβικούς,

- νέες προσλήψεις με βάση τις αυξημένες ανάγκες στη Δημόσια Υγεία.

Σχετικές ειδήσεις