ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Κανονικά οι χημειοθεραπείες

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Κανονικά οι χημειοθεραπείες

Με χρήση του 40% του προϋπολογισμού του 2018.

Για καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, που πέφτουν άλλη μια φορά στο κενό, κάνει λόγο ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», Κωνσταντίνος Δραγώνας. Στην απάντησή του προς την ΠΟΕΔΗΝ για τις ακυρώσεις χημειοθεραπειών, ο κ. Δραγώνας τονίζει ότι δεν τίθεται θέμα έκτακτης χρηματοδότησης.

Με αφορμή ενημέρωση των εργαζομένων στο νοσοκομείο σχετικά με ακυρώσεις συγκεκριμένων χημειοθεραπειών το τελευταίο δεκαπενθήμερο –πρόβλημα το οποίο αναμενόταν να εξομαλυνθεί στην αρχή του 2018- η ΠΟΕΔΗΝ εξαπέλυσε επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, τους καλούσε να ζητήσουν συγγνώμη για την καθυστέρηση στις θεραπείες των ασθενών, όπως έκανε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι.

Ως προς την ουσία του θέματος, ο διοικητής του νοσοκομείου αναφέρει ότι οι χημειοθεραπείες ασθενών εκτελούνται κανονικά, καθόσον το νοσοκομείο προμηθεύεται τα απαραίτητα φάρμακα κάνοντας χρήση του 40% του προϋπολογισμού του 2018.

Επομένως, «δεν τίθεται θέμα "έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον κ. Πολάκη" όπως μέσα στην άγνοιά της διατείνεται η ΠΟΕΔΗΝ, πολύ περισσότερο δεν υφίσταται η ανάγκη, ούτε θα υπάρξει στο μέλλον θέμα συγγνώμης από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ή τον πρωθυπουργό».

Σχετικές ειδήσεις