ΥΓΕΙΑ

ΠΣΦ: «Αιμορραγεί» ο ΕΟΠΥΥ, όσο δεν διορθώνεται ο Κανονισμός Παροχών

ΠΣΦ: «Αιμορραγεί» ο ΕΟΠΥΥ, όσο δεν διορθώνεται ο Κανονισμός Παροχών

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΦΣ) καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να τροποποιήσει άμεσα τις προβληματικές διατάξεις του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), ώστε να μπει τέλος στην οικονομική «αιμορραγία» του ΕΟΠΥΥ.

Όπως επισημαίνει το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, οι ασάφειες στον ΕΚΠΥ στρέφουν μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων στα κέντρα αποκατάστασης, για θεραπείες οι οποίες θα μπορούσαν να εκτελεστούν με απείρως χαμηλότερο κόστος από τους φυσικοθεραπευτές. «Θεραπευτικές πράξεις αξίας 15 ευρώ, κοστολογούνται στον ΕΟΠΥΥ από 70 έως 150 ευρώ και σε πολλές περιπτώσεις, ο ασφαλισμένος καλείται να βάλει το χέρι στην τσέπη» σημειώνει ο ΠΣΦ σε σχετική ανακοίνωση.

Η διαδικασία αλλαγής του Κανονισμού του ΕΟΠΥΥ «πάγωσε» δύο μήνες πριν από τις εκλογές, παρά το γεγονός ότι είχε δρομολογηθεί από το υπουργείο Υγείας και για την τροποποίηση των προβληματικών διατάξεων είχαν γνωμοδοτήσει και θεσμικοί φορείς, όπως ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΣΦ, Γιώργος Μπάκας.

Όσο παραμένει η εκκρεμότητα, θα συνεχίζεται η κατασπατάληση πολύτιμων πόρων του Οργανισμού, μέσω της προκλητής ζήτησης, σε μία περίοδο που απαιτείται σύνεση και απόλυτη λογική στη δαπάνη και του τελευταίου ευρώ, τονίζει ο ΠΣΦ και προσθέτει ότι η κατάσταση επιδεινώνεται από την απουσία θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Για τους λόγους αυτούς, καλεί τη νέα πολιτική ηγεσία να «τρέξει» τις απαραίτητες αλλαγές.

Σχετικές ειδήσεις