ΥΓΕΙΑ

Κοντοζαμάνης: Θέμα χρόνου η λειτουργία χώρου εποπτευόμενης χρήσης από τον ΟΚΑΝΑ

Κοντοζαμάνης: Θέμα χρόνου η λειτουργία χώρου εποπτευόμενης χρήσης από τον ΟΚΑΝΑ
Αναμένεται η Υπουργική Απόφαση
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ζήτημα ημερών είναι να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση άδειας λειτουργείας για χώρο εποπτευόμενης χρήσης από τον ΟΚΑΝΑ, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, την Παρασκευή (04/10/2019).

Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας έχει ήδη συντάξει σχέδιο Υπουργικής Απόφασης και μέσα στις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η διοικητική διαδικασία. «Ο ΟΚΑΝΑ, που έχει αιτηθεί την άδεια λειτουργίας χώρου εποπτευόμενης χρήσης, έχει στο παρελθόν επιτυχώς λειτουργήσει αντίστοιχο χώρο, με το πρότζεκτ "Οδυσσέας"» επισήμανε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Την επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία των χώρων εποπτευόμενης χρήσης που είχε νομοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, κατέθεσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης. «Τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί αφόρητα το φαινόμενο της δημόσιας χρήσης και εμπορίας ναρκωτικών. Είναι το έσχατο στάδιο ενός χρήστη, να κάνει δημόσια χρήση. Αυτό δεν δημιουργεί μόνο όχληση αλλά υπάρχουν κίνδυνοι και για τον ίδιο και για τη δημόσια υγεία» είπε ο κ. Καμίνης και ζήτησε από τον υφυπουργό Υγείας να ενημερώσει τη Βουλή για τα βήματα που έχουν γίνει και το χρονοδιάγραμμα.

Ο κ. Καμίνης έθεσε επίσης και το θέμα του ΚΕΘΕΑ, διατυπώνοντας την πλήρη αντίθεση του Κινήματος Αλλαγής με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που, όπως είπε, αποτελεί μια σπάνια περίπτωση πετυχημένου ΝΠΙΔ που ασκεί με επιτυχία δημόσια λειτουργία και περιβάλλεται με εμπιστοσύνη από τους συλλόγους γονέων των χρηστών. «Το ΚΕΘΕΑ χρηματοδοτείται από το κράτος και το κράτος οφείλει να έχει ρόλο και να γνωρίζει πού πηγαίνουν τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου» απάντησε ο κ. Κοντοζαμάνης.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις