ΥΓΕΙΑ

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Θετικός στον ιό ο πρόεδρος της Ιατρικής του ΕΚΠΑ και γιατρός του «Λαϊκού»

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Θετικός στον ιό ο πρόεδρος της Ιατρικής του ΕΚΠΑ και γιατρός του «Λαϊκού»

Σε καραντίνα στο σπίτι του, βρίσκεται ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, καθηγητής Πέτρος Σφηκάκης και γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό», καθώς βρέθηκε θετικός στο νέο κοροναϊό.

Όλοι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που είχαν έρθει σε επαφή με τον καθηγητή, ελέγχθηκαν και ήταν αρνητικοί.

Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ είναι σε καλή κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται για νέο κρούσμα, αλλά ανήκει σε αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο έχει ήδη γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους και λειτουργεί κανονικά.

Μιλώντας ο ίδιος στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, εξήγησε τι ακριβώς συνέβη: «Την Τετάρτη εμφάνισα κακουχία και πυρετό που έφτασε το 37. Ως γιατρός αλλά και εφαρμόζοντας τις οδηγίες τις οποίες τόσες ημέρες δίνουν οι ειδικοί, σκέφθηκα τον κορονοϊό και δεν πήγα στην εργασία μου, δηλαδή στο Λαϊκό νοσοκομείο».

Ο κ. Σφηκάκης και την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη (12/03/2020), συνέχισε να έχει τα ίδια συμπτώματα και το τεστ που είχε ήδη πραγματοποιήσει για τον κορονοϊό βρέθηκε θετικό. «Νόσησα ελαφρά. Ακολούθησα τις οδηγίες των ειδικών και όσον αφορά τη διερεύνηση του κορονοϊού. Σήμερα Παρασκευή δεν έχω κανένα σύμπτωμα και προτίθεμαι να παραμείνω στο σπίτι μου όσο χρειαστεί για να μην είμαι μεταδοτικός για τους άλλους. Στόχος μου είναι προστατεύσω τους γύρω μου. Μένουμε σπίτι λοιπόν» καταλήγει ο κ. Σφηκάκης.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Στο «μικροσκόπιο» τα 10 ορφανά κρούσματα

Τα λεγόμενα ορφανά κρούσματα είναι αυτά που συγκεντρώνουν την προσοχή των Ελλήνων επιστημόνων στην προσπάθειά τους να χαρτογραφήσουν την εξάπλωση του ιού στη χώρα μας.

Μέχρι στιγμής τα «ορφανά» κρούσματα, δηλαδή αυτά που δεν ανήκουν στην αλυσίδα επαφών των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχονται σε 10 από το συνολικό αριθμό των 117. Αποτελούν ομάδα μέτρησης που δείχνουν πως υπάρχει διασπορά, αλλά ευτυχώς δεν είναι μεγάλη.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, 34 νοσηλεύονται, τρία εξ αυτών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, καθώς και έναν 53χρονο που νοσηλεύεται στην Εντατική του «ΑΧΕΠΑ».

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: «Μην πηγαίνετε για τεστ χωρίς ιατρική παραπομπή» – Έκκληση του ΠΙΣ

LIVE COVID19: Η εξάπλωση του κοροναϊού σε όλο τον πλανήτη (χάρτης)

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Οδηγίες του ΕΟΔΥ για απομόνωση επαφών στο σπίτι

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις