ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα - Πόσο διαρκεί η επώαση - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κορονοϊός: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα - Πόσο διαρκεί η επώαση - Όσα πρέπει να γνωρίζετε
IN TIME

ΚοροναϊόςΑναταραχή υπάρχει στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού λόγω της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κοροναϊού SARS-CoV-2, ο οποίος προκαλεί τη νόσο Covid-19 - Πόσο διαρκεί η επώαση και πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα

Σχεδόν όλοι οι ασθενείς (το 97,5%) έχουν εμφανίσει τα συμπτώματά τους μέσα σε 12 μέρες (συγκεκριμένα 11,5 μέρες) από την έκθεση στον ιό και την έναρξη της λοίμωξης, πράγμα που δικαιολογεί την έως τώρα εφαρμοζόμενη απομόνωση (καραντίνα) για 14 μέρες.

Όμως, περίπου ένας στους χίλιους -σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις- θα ξεφύγει από το «δίχτυ ασφαλείας», καθώς θα εμφανίσει συμπτώματα αφότου έχει βγει από την 14ήμερη καραντίνα. Υπολογίστηκε ότι για κάθε 10.000 άτομα που μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων, τουλάχιστον τα 101 θα εκδηλώσουν συμπτώματα μετά τη λήξη της απομόνωσης τους.

Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Τζάστιν Λέσλερ του Τμήματος Επιδημιολογίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Annals of Internal Medicine", δήλωσαν ότι «με βάση και τη νέα ανάλυση όλων των δημόσια διαθέσιμων δεδομένων, η τωρινή σύσταση για ενεργή επιτήρηση ή καραντίνα επί 14 μέρες είναι εύλογη, αν και μερικές περιπτώσεις θα ξεφύγουν».

Η μέση περίοδος επώασης επί 5,1 μέρες του νέου ιού είναι παρόμοια με εκείνη του προηγούμενου συγγενικού κοροναϊού που προκάλεσε τη νόσο SARS, αλλά και του ιού MERS-CoV που έχει επώαση επί πέντε έως επτά μέρες. Οι ανθρώπινοι κοροναϊοί που προκαλούν τα κοινά κρυολογήματα, έχουν μέση περίοδο επώασης περίπου τριών ημερών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Αυτά είναι τα νοσοκομεία αναφοράς όλη την Ελλάδα

Κοροναϊός: Δείτε LIVE την εξάπλωσή του σε ολόκληρο τον πλανήτη (ΧΑΡΤΗΣ)

Κοροναϊός: Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξάπλωσή του - Σε «καραντίνα» όλη η Κίνα

Κοροναϊός: Συμπτώματα και μετάδοση - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Σχετικές ειδήσεις