ΥΓΕΙΑ

Νέα μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Λ. Συγγρού από τον όμιλο Ιατρόπολις

Νέα μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Λ. Συγγρού από τον όμιλο Ιατρόπολις

Μέσα στον επόμενο μήνα, ξεκινά τη λειτουργία της μία ακόμα σύγχρονη μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Ομίλου Ιατρόπολις, ο οποίος γιορτάζει τα 35 του χρόνια εγκαινιάζοντας το ένατο κατάστημά του, στη Λ. Συγγρού.

Το δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Ομίλου Ιατρόπολις αποτελείται από 9 κάθετες μονάδες, οι οποίες απαρτίζονται από όλων των ειδών τα απεικονιστικά και διαγνωστικά συστήματα και διαθέτουν συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, που αποδίδουν με απόλυτη ακρίβεια τις διαγνωστικές εξετάσεις. Επίσης, διαθέτει και μια Κλινική Δευτεροβάθμιας Φροντίδας για την αντιμετώπιση ογκολογικών ασθενών.

Ο Όμιλος Ιατρόπολις ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1986 στο Χαλάνδρι, με την πρώτη του διαγνωστική μονάδα και την εγκατάσταση του πρώτου Μαγνητικού Τομογράφου στην Ελλάδα, που τότε αποτελούσε καινοτόμο και πρωτοποριακή απεικονιστική μέθοδο. Μέχρι το 1991, ήταν ο μοναδικός Μαγνητικός Τομογράφος στα Βαλκάνια.

Οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των ασθενών τροποποιούν τον σχεδιασμό των συστημάτων μαγνητικής τομογραφίας και οδηγούν στην απόκτηση των πιο σύγχρονων συστημάτων διάγνωσης. Μέχρι σήμερα ο όμιλος έχει εγκαταστήσει 17 συστήματα μαγνητικών τομογράφων, μεταξύ των οποίων 12 με ένταση ισχύος μαγνητικού πεδίου 3 Tesla, SKYRA - VIDA σε όλο τον νομό Αττικής. Επισης, διαθέτει άλλους δέκα πολυτομικούς αξονικούς τομογράφους 256 και 128 τομών (Definition Flash, Go-top, Perspective) με συγκριτικό πλεονέκτημα την έως και 80% λιγότερη ακτινοβολία στα Low dose εξεταστικά πρωτόκολλα. Το εργαστήριο Βιοπαθολογίας του ομίλου με ανανεωμένο εξοπλισμό διαθέτει πλήρως αυτοματοποιημένους αναλυτές και συστήματα επεξεργασίας εργαστηριακών δεδομένων, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία και ταχύτητα αποτελεσμάτων.

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο Όμιλος Ιατρόπολις έχει τοποθετήσει covid-station στον περίβολο των καταστημάτων, για την προάσπιση της ασφάλειας των εξεταζομένων, κατά τη δειγματοληψία.

Τα καταστήματα του ομίλου είναι όλα ιδιόκτητα, ανεξάρτητα, αυτόνομα και κατασκευασμένα σύμφωνα με ειδικές προδιαγραφές χρήσης ιατρικών κέντρων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ο Όμιλος Ιατρόπολις είναι μία αμιγώς ελληνική εταιρεία που παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη, ακόμη και σε δύσκολες εποχές οικονομικής και υγειονομικής κρίσης. Με την επανεπένδυση κερδών, που πραγματοποιείται με ιδία κεφάλαια, βρίσκεται από το 1986 στις πρώτες θέσεις κερδοφορίας. Όπως επισημαίνει, τέλος, η διοίκηση του Ιατρόπολις, «μετά από 35 χρόνια λειτουργίας ο Όμιλος δεσμεύεται να συνεχίσει να παρέχει πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους ασθενείς και στους συνανθρώπους μας, βασιζόμενος στην τεχνολογία αιχμής που διαθέτει με το άρτια καταρτισμένο ιατρικό και διοικητικό προσωπικό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Τι πρέπει να κάνουν εμβολιασμένοι που έρχονται σε επαφή με κρούσμα