ΥΓΕΙΑ

Γκάγκα: Επίσκεψη στο νοσοκομείο «Ελπίς» - Ενίσχυση του προσωπικού ζήτησαν οι εργαζόμενοι

Μίνα Γκάγκα
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη στο «Ελπίς»
Υπ. Υγ.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ελπίς» βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (01/07/2022), η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα

Η κυρία Γκάγκα συναντήθηκε με τη διοικήτρια Φωτεινή Θειακού, με στελέχη της ιατρονοσηλευτικής και διοικητικής υπηρεσίας, αλλά και με τον πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων. Στη συνέχεια, περιηγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου, ξεκινώντας από την Καρδιολογική κλινική υπό τη συνοδεία του Συντονιστή Διευθυντή της κ. Αθ. Τρίκα. Η κυρία Γκάγκα επισκέφθηκε ακόμη:

1. Τα Χειρουργεία και τη ΜΕΘ με τη συνοδεία της Διευθύντριας Αναισθησιολόγου, Φρ. Γιαννακά και της Πνευμονολόγου Επιμ. Α', Μ. Αυδίκου, οι οποίες ενημέρωσαν την αν. Υπουργό για την ανάγκη ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού.

2. Την Παθολογική κλινική, της οποίας το ανθρώπινο δυναμικό αντεπεξήλθε των δύσκολων συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία, με τη συνοδεία της Επιστημονικά Υπεύθυνης Διευθύντριας, Λοιμωξιολόγου Αρχ. Φράγκου.

3. Την Ουρολογική κλινική, με τη συνοδεία του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και Επιστ. Υπεύθυνου Διευθυντή Εμμ. Τσαγκατάκη.

4. Το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα (μονάδες Αξονικού Τομογράφου, Υπερήχων και Μαστογράφου), όπου επίσης αναφέρονται ζητήματα ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό, με τη συνοδεία του Επιστ. Υπεύθυνου Διευθυντή Άγγ. Θεοδοσίου, καθώς και της Επιμελήτριας Α', Κ. Σωτηράκου η οποία, μαζί με τον έτερο Επιμελητή Α' Γ. Ριγανά, καλύπτουν το σύνολο των αναγκών εφημέρευσης του Τμήματος.

5. Το τμήμα Αιμοδοσίας, το οποίο κατορθώνει παρά τις δύσκολες συνθήκες τη συλλογή μεγάλων ποσοτήτων αίματος, υπό τη συνοδεία της Επιστ. Υπεύθυνης Διευθύντριας Ειρ. Γεωργακοπούλου.

6. Τον διαμορφωμένο αύλειο χώρο στον οποίο θα πραγματοποιείται η φυσική άσκηση ασθενών ως μέρος του ερευνητικού προγράμματος, από το Ιατρείο Long-CoViD του Νοσοκομείου, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.

Η Μίνα Γκάγκα εξέφρασε την ικανοποίησή της για όσα είδε στη σημερινή επίσκεψη, συνεχάρη τα στελέχη για τις προσπάθειες που καταβάλλουν και δεσμεύθηκε να προβεί σε ενεργειες για την επίλυση κρίσιμων ζητημάτων και τη βελτίωση του συνόλου των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας.

Σχετικές ειδήσεις