ΥΓΕΙΑ

Χρυσοχοΐδης: Σε πλήρη λειτουργία το «Βενιζέλειο» με 4+1 χειρουργεία

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
INTIME NEWS

«Αν χρειαστεί θα είμαι κάθε μέρα στο Ηράκλειο και κάθε μέρα στο Βενιζέλειο» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Σε πλήρη λειτουργία μπήκε από σήμερα 1η Νοεμβρίου το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπως είχαμε δεσμευτεί», δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη 101,5fm, ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, την Τετάρτη (01/11/2023).

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, λειτουργούν τέσσερα χειρουργεία συν ένα ακόμα, για μικρότερες επεμβάσεις, όπως οι οφθαλμολογικές. Σύντομα θα οριστεί νέα διοίκηση στο «Βενιζέλειο» και θα προχωρήσουν με fast-track διαδικασίες, οι προσλήψεις των ειδικοτήτων που λείπουν από το νοσοκομείο. Προηγουμένως θα πρέπει να ψηφιστεί σχετική διάταξη και αμέσως μετά θα γίνει προκήρυξη έτσι ώστε σε 3 μήνες το αργότερο να προσληφθούν οι γιατροί.

Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε πως πολύ σύντομα στο ΠΑΓΝΗ και σε όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας θα ανοίξουν θέσεις επίκουρων καθηγητών. «Θέλω να σας πω ότι ήδη το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κρήτης, το ΠΑΓΝΗ, με απόφασή μου, η οποία θα δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες, θα ανακοινωθεί ίσως και από τον Πρωθυπουργό, το ΠΑΓΝΗ και όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας θα πάρουν θέσεις επίκουρων καθηγητών, δηλαδή θα γεμίσει στην κυριολεξία το ΠΑΓΝΗ από νέους καθηγητές πανεπιστημίων, καθηγητές ιατρικής σχολής, οι οποίοι, οι περισσότεροι από αυτούς, θα προέρχονται από το εξωτερικό. Και αυτό είναι και μία πραγματικά πολιτική πρακτική ενάντια στο brain drain. Να πώς αντιστρέφουμε τα πράγματα. Θα έρθουν δηλαδή από το εξωτερικό επιστήμονες, οι οποίοι θα θελήσουν να καταλάβουν ως υποψήφιοι επίκουροι καθηγητές τη θέση στην Ιατρική Σχολή της Κρήτης και ταυτόχρονα θα στελεχώσουν το νοσοκομείο μας με καλούς γιατρούς. Θα μπορώ να σας πω και αριθμό σε λίγες μέρες» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Τέλος, επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου: «Δήλωσα σήμερα σε μια τοπική σας εφημερίδα ότι αν χρειαστεί θα είμαι κάθε μέρα στο Ηράκλειο και κάθε μέρα στο Βενιζέλειο. Είναι μία προσωπική μου δέσμευση, είναι το καθήκον μου αυτό και είμαι αφοσιωμένος σε αυτό. Έτσι έχω μάθει στη διαδρομή μου και δε θα αφήσω τίποτα να γίνει στην τύχη».

Σχετικές ειδήσεις