ΥΓΕΙΑ

ΕΣΑμεΑ: Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ μεταφέρεται σε χώρο με δύσκολη πρόσβαση για άτομα με αναπηρία

φαρμακεία ΕΟΠΥΥ
Διαμαρτυρίες για έλλειψη εύκολης πρόσβασης σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
INTIME NEWS

Διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ για τη μεταφορά του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ από τη Νέα Ιωνία στην Αγία Παρασκευή. 

Επιστολή στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, εκφράζοντας τηδιαμαρτυρία της για τη μεταφορά του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ από την Νέα Ιωνία στην Αγία Παρασκευή, σε χώρο μακριά από μέσα μαζικής μεταφοράς και δίχως δυνατότητα στάθμευσης ΙΧ.

Σύμφωνα με την ΕΣΑμεΑ, οι διαμαρτυρίες των κατοίκων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις της ευρύτερης περιοχής της Νέας Ιωνίας προστίθενται στις υπάρχουσες έντονες διαμαρτυρίες για έλλειψη προσβασιμότητας, εύκολης πρόσβασης και στάθμευσης σε πολλά φαρμακεία ΕΟΠΥΥ. Η μεταφορά εντωμεταξύ στη συγκεκριμένη τοποθεσία δεν λύνει το πρόβλημα ούτε των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής και των όμορων Δήμων, σημειώνει η Συνομοσπονδία.

«Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο άτομα με αναπηρία και άτομα με χρόνιες παθήσεις που κάνουν χρήση φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) με μηδενική συμμετοχή και συνεχώς η ΕΣΑμεΑ πιέζει για την αύξησή τους σε όλη την Ελλάδα, όπως και για την αύξηση του αριθμού εργαζομένων σε αυτά, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία τους.

Στις σημερινές συνθήκες εκτόξευσης της ακρίβειας στα βασικά αγαθά, στην ενέργεια, στα καύσιμα, κάθε περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία δημιουργεί αναπόφευκτα δυσβάστακτα οικονομικά και άλλα προβλήματα στα άτομα με αναπηρία και στους χρόνιους πάσχοντες, όπως είναι οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου, οι καρκινοπαθείς, οι ανοσοκατασταλμένοι, οι ρευματοπαθείς, οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, με καρδιοπάθειες και άλλοι, που λαμβάνουν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ τα φάρμακά τους» αναφέρει η ΕΣΑμεΑ.

Καλεί, τέλος, τον Υπουργό να ξεκαθαρίσει τη θέση και την πολιτική του υπουργείου Υγείας σχετικά με τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Σχετικές ειδήσεις