ΥΓΕΙΑ

Μάτια: Τι δείχνουν κλινικές μελέτες για τα επανορθωτικά συμπυκνώματα

μάτια
Ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας 10.000 φορές την ημέρα
Unsplash

Τα μάτια είναι η πρώτη περιοχή του προσώπου που υποβάλλεται σε αισθητικές πράξεις. 

Το 60% των γυναικών 15-34 ετών λένε ότι έχουν ρυτίδες γύρω από τα μάτια, ποσοστό που είναι μόλις 22% για τις ρυτίδες στο πρόσωπο, σύμφωνα με γαλλική μελέτη του 2021 (ARCANE).

«Ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας 10.000 φορές την ημέρα, κάνουμε συνεχώς εκφράσεις και, ταυτόχρονα, το δέρμα σε αυτή την περιοχή δεν έχει σμηγματογόνους αδένες. Όλα αυτά οδηγούν σε αφυδάτωση και σε σχηματισμό ρυτίδων. Μολονότι οι γραμμές έκφρασης είναι τα πρώτα σημάδια γήρανσης, η έλλειψη ύπνου και η κούραση από τις οθόνες –ενίοτε σε συνδυασμό με την κακή κυκλοφορία του αίματος και την κακή λεμφική κυκλοφορία– προκαλούν τη συσσώρευση χρωστικών του αίματος στο χόριο και στην επιφάνεια, κάτι που γίνεται ορατό ως μαύροι κύκλοι», λέει η Dr. Ann’ Laure Demessant, διευθύντρια επιστημονικής επικοινωνίας στη La Roche-Posay.

Για την περιοχή των ματιών προτιμώνται στοχευμένα προϊόντα, τα οποία πληρούν προϋποθέσεις υψηλής ανοχής, με υφές και συστατικά κατάλληλα, χωρίς άρωμα, που έχουν περάσει οφθαλμολογικούς ελέγχους. Η La Roche-Posay δοκίμασε σε 100% ευαίσθητο δέρμα υπό την επίβλεψη δερματολόγου και σε ευαίσθητα μάτια, αλλά και σε κάθε τόνο δέρματος, την αποτελεσματικότητα της σύνθεσης του Hyalu B5 Eye Serum. Η αποτελεσματικότητα του συμπυκνώματος επιβεβαιώθηκε μέσω αυτοαξιολόγησης από χρήστες, στο πλαίσιο κλινικής μελέτης που διενεργήθηκε σε 81 άτομα. Συγκεκριμένα, το 86% των γυναικών δήλωσε ότι ενυδατώνει άμεσα το περίγραμμα των ματιών. Σε δύο εβδομάδες, το 81% δήλωσε πως αναζωογονεί το περίγραμμα των ματιών και το 80% ότι το περίγραμμα των ματιών είναι πιο σφριγηλό. Σε έξι εβδομάδες, το 81% είπε ότι «γεμίζει» το δέρμα στην περιοχή των ματιών, το 81% ότι παρατηρεί αποτέλεσμα σύσφιξης και το 85% ότι τα μάτια φαίνονται πιο μεγάλα.

Η La Roche-Posay στο νέο Hyalu B5 Eye Serum συνδύασε 2 μορφές καθαρού υαλουρονικού οξέος που λαμβάνονται από σιτάρι με χρήση πράσινων βιοτεχνολογιών και ενσωματώνονται στη σύνθεση χωρίς πρόσθετα. Αυτός ο συνδυασμός υαλουρονικού οξέος υψηλού και χαμηλού μοριακού βάρους, προσφέρει συμπληρωματικά αποτελέσματα. Το υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους έχει ενυδατικές ιδιότητες. Λόγω του μεγέθους του, δεν μπορεί να διεισδύσει σε βάθος, αλλά σχηματίζει ένα φιλμ στην επιφάνεια μειώνοντας την απώλεια νερού. Το υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους διεισδύει στην επιδερμίδα και προάγει την έκφραση πολλών γονιδίων, ιδίως εκείνων που συμβάλλουν στη διαφοροποίηση των κερατινοκυττάρων και στη σύνθεση κολλαγόνου. Το συμπύκνωμα είναι, επίσης, εμπλουτισμένο με βιταμίνη B5, Madecassoside, και ιαματικό νερό La Roche-Posay.