ΥΓΕΙΑ

Σεμινάρια στο προσωπικό νοσοκομείων και φορέων υγείας για την ποιότητα των υπηρεσιών

νοσοκομείο
Στόχος η ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων των εργαζομένων σε θέματα διασφάλισης των υπηρεσιών
EUROKINISSI

Ξεκινά, επίσης, η προβολή του προγράμματος για τη Νοσοκομειακή Φροντίδα στο Σπίτι (ΝΟΣΠΙ). 

Στην ανάπτυξη του οδικού χάρτη για τη διασφάλιση της ποιότητας στις δομές υγείας στην Ελλάδα, προχωρά ο Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) μαζί με την IQVIA Hellas και το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο Avedis Donabedian.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη στις 8 Φεβρουαρίου από τον ΟΔΙΠΥ, για το έργο «Ενδυνάμωση του Ανθρώπινου Δυναμικού στον τομέα της Υγείας για την επιτυχή υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Υγεία» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Το έργο περιλαμβάνει τη διεξαγωγή εργαστηρίων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων για το προσωπικό του υπουργείου Υγείας, των αρμόδιων φορέων, για όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) και τα δημόσια νοσοκομεία, με στόχο την ανάπτυξη των απαραίτητων γνώσεων και δεξιοτήτων (capacity building) των εργαζομένων σε θέματα διασφάλισης των υπηρεσιών, βελτίωσης της ποιότητας καθώς και ανάπτυξης της στρατηγικής και των πολιτικών προς επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Το έργο θα έχει διάρκεια 12 μήνες και θα αποτελέσει σύμφωνα με τον ΟΔΙΠΥ, τον θεμέλιο λίθο των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και βελτιώσεων του συστήματος υγείας με στόχο την επίτευξη και διασφάλιση ποιοτικά υψηλών υπηρεσιών υγείας προς όφελος όλων των πολιτών.

Παράλληλα, ο ΟΔΙΠΥ ενισχύει το πρόγραμμα «Νοσοκομειακή Φροντίδα στο Σπίτι» (ΝΟΣΠΙ), με στόχο τη διάδοσή του τόσο στην επιστημονική κοινότητα όσο και στον γενικό πληθυσμό.

Αντικείμενο της σύμβασης, η οποία υπεγράφη στις 13 Φεβρουαρίου με την NEXTCOM Α.Ε. και της Ernst & Young, είναι η υποστήριξη του υπουργείου Υγείας και του ΟΔΙΠΥ στην παρουσίαση και διάδοση των αποτελεσμάτων προόδου του έργου. Είναι, επίσης, η διαχείριση της αλλαγής που φέρνει το πρόγραμμα ΝΟΣΠΙ, με δράσεις προβολής σε πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας, τόσο σε εθνικό όσο και περιφερειακό επίπεδο και με αντίστοιχες παραγωγές οπτικοακουστικού υλικού.

Το πρόγραμμα ΝΟΣΠΙ στοχεύει στην ασφαλή, ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη φροντίδα στο σπίτι, μέσω ενός δικτύου υποστήριξης ιατροτεχνολογικών και ψηφιακών λύσεων, που παρέχουν άμεσα οφέλη στην ποιότητα ζωής των ασθενών, με παράλληλη μείωση του κόστους φροντίδας. Στις σημαντικότερες επιδιώξεις του προγράμματος, περιλαμβάνονται, η μείωση του χρόνου νοσηλείας στο νοσοκομείο και η μείωση του αριθμού επανεισαγωγών ασθενών με χρόνια νοσήματα, η ενίσχυση της αυτοφροντίδας στο σπίτι και παράλληλα η απελευθέρωση πόρων σε νοσοκομειακό επίπεδο.

Από την πλευρά του ΟΔΙΠΥ, την σύμβαση υπέγραψε ο κ. Βασίλης Μπαλάνης, Διευθύνων Σύμβουλος, ενώ από την NEXTCOM, o κ. Αναστάσιος Μάριος Κιτσαράς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. Την Ernst & Young εκπροσώπησε ο κ. Γιώργος Μητρόπουλος, Head of Business Development, SE Europe, Healthcare & Health Sciences Sector Leader, ενώ με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση ο κ. Ελευθέριος Θηραίος, Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης του ΟΔΙΠΥ.

Σχετικές ειδήσεις