ΥΓΕΙΑ

Στην Αθήνα η ετήσια συνάντηση των Ευρωπαϊκών Ογκολογικών Κέντρων το 2025

Νοσοκομείο «Μεταξά»
Αναβαθμισμένο ρόλο αποκτούν τα Ογκολογικά Νοσοκομεία της χώρας μας
INTIME NEWS

«Άγιος Σάββας», «Μεταξά» και «Θεαγένειο» χτίζουν ισχυρή συμμαχία.

Αναβαθμισμένο ρόλο αποκτούν τα Ογκολογικά Νοσοκομεία της χώρας μας, μέσα από την ανάπτυξη στενής συνεργασίας μεταξύ των διοικήσεών τους, αλλά και την ενεργό συμμετοχή τους στον Οργανισμό για τα Ευρωπαϊκά Ογκολογικά Κέντρα (Organisation for European Cancer Institutes- OECI).

Ο OECI είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός για την Ογκολογία και τα Ογκολογικά Ευρωπαϊκά Κέντρα, ο οποίος συνδέεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα Ογκολογικά Νοσοκομεία της Ελλάδας είχαν ενεργό συμμετοχή στον Οργανισμό πριν από αρκετά χρόνια, η οποία στο πέρασμα των ετών ατόνησε. Κάνοντας την αρχή το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», η Διοικήτρια Όλγα Μπαλαούρα συνεπικουρούμενη από τον Αν. Διοικητή Χρήστο Φασιανό εντάχθηκαν ως μέλη του OECI, συμμετέχοντας μάλιστα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες μεταξύ των τριών μεγάλων ελληνικών ογκολογικών νοσοκομείων, τέθηκε ως κοινός στόχος η ένταξη στον OECI τόσο του «Μεταξά» όσο και του «Θεαγένειου», με σκοπό την ισχυροποίηση της θέσης της χώρας μας στο ευρωπαϊκό ογκολογικό γίγνεσθαι, την εξασφάλιση κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, την ένταξη σε περισσότερες διεθνείς μελέτες και προγράμματα, την ανταλλαγή καλών πρακτικών με μερικά από τα κορυφαία ευρωπαϊκά ογκολογικά κέντρα και τελικά τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους ογκολογικούς ασθενείς.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η ένταξη στον OECI και των άλλων δύο ογκολογικών νοσοκομείων. Παράλληλα, οι διοικήσεις των τριών νοσοκομείων θα ξεκινήσουν τις διεργασίες για την από κοινού διοργάνωση της ετήσιας συνάντησης των Ευρωπαϊκών Ογκολογικών Κέντρων (Oncology Days) στην Αθήνα το 2025, υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ).

Για τους παραπάνω λόγους πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (04/04/2024), διευρυμένη συνάντηση στο Αμφιθέατρο του «Αγίου Σάββα», παρουσία του προέδρου του Οργανισμού για τα Ευρωπαϊκά Ογκολογικά Κέντρα (Organisation for European Cancer Institutes- OECI), Giovanni Apolone και του Γενικού Διευθυντή Καθηγητή, Claudio Lombardo, με αντιπροσωπείες των διοικήσεων και των υπηρεσιών των τριών ελληνικών ογκολογικών νοσοκομείων, καθώς και της ΕΛΛΟΚ, την οποία εκπροσώπησε ο πρόεδρος, Γιώργος Καπετανάκης. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 4 ώρες και συζητήθηκαν εκτενώς αρκετά θέματα που αφορούν στην επικείμενη συνεργασία με τον OECI αλλά και τον καθοριστικό ρόλο που καλούνται να παίξουν τα ελληνικά ογκολογικά νοσοκομεία, μιας και συγκαταλέγονται στα κορυφαία της Ευρώπης.

Άγιος Σάββας
Διοικήσεις και εκπρόσωποι ιατρικών, νοσηλευτικών και διοικητικών υπηρεσιών Αγίου Σαββα - Μεταξά - Θεαγενείου με την ηγεσία του OECI

Ο διοικητής του νοσοκομείου «Μεταξά», Σαράντος Ευσταθόπουλος δήλωσε σχετικά: «Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι καθημερινά κερδίζουμε μικρές μάχες με τον καρκίνο. Αλλά μόνο αν δουλέψουμε όλοι μαζί ως μια ομάδα, θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να κερδίσουμε τον πόλεμο. Έχουμε την καλή διάθεση για ειλικρινή και αποτελεσματική συνεργασία τόσο σε ελληνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο, έχοντας πάντα ως βασική μας προτεραιότητα την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών υγείας στους ογκολογικούς ασθενείς μας.

Είναι ιδιαίτερα τιμητική για τα Ογκολογικά Νοσοκομεία μας η παρουσία της ηγεσίας του Οργανισμού για τα Ευρωπαϊκά Ογκολογικά Κέντρα (Organisation for European Cancer Institutes- OECI) στην Αθήνα και ακόμα πιο τιμητική η πρόσκληση για τη διοργάνωση της ετήσιας συνάντησης των Ευρωπαϊκών Ογκολογικών Κέντρων (Oncology Days) στην Αθήνα το 2025. Οφείλουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στη Διοικήτρια του "Αγίου Σάββα" Όλγα Μπαλαούρα για την ευκαιρία που μας έδωσε να λάβουμε μέρος σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία και που αποτέλεσε το βασικό κρίκο συνεργασίας των ελληνικών ογκολογικών νοσοκομείων με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκών Ινστιτούτων Καρκίνου. Νομίζω ότι με αυτή τη συνεργασία ανοίγεται ένας νέος ορίζοντας για την καλύτερη αντιμετώπιση του καρκίνου στο εγγύς μέλλον, που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει στην ποιότητα ζωής των ογκολογικών ασθενών μας και στη μάχη με τον καρκίνο γενικότερα.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί στο δρόμο που χάραξαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για την εγκαθίδρυση του νέου ΕΣΥ, το οποίο θα είναι πιο άμεσο, πιο αποτελεσματικό, πιο ψηφιακό, πιο συνεργατικό και πιο φιλικό προς τους συμπολίτες μας που πρέπει να λάβουν ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα σε δημόσια δομή υγείας.»

Σχετικές ειδήσεις