ΥΓΕΙΑ

ΠΟΥ: Με «επιτυχία» συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις στην Υγεία

ΠΟΥ: Με «επιτυχία» συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις στην Υγεία

Άκρως ικανοποιημένη δήλωσε η Περιφερειακή Διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Σουζάνα Γιάκαμπ, από την πορεία του ελληνικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος στην Υγεία.


Η κ. Γιάκαμπ συνεχάρη τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, κατά τη διάρκεια της έναρξης 64ης Συνέλευσης του Περιφερειακού Γραφείου του ΠΟΥ, που πραγματοποιείται στην Κοπεγχάγη.

Ο κ. Βορίδης παρουσίασε τους μεταρρυθμιστικούς άξονες της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας και δήλωσε: «Αναγνωρίζουμε ότι η καλή υγεία είναι καθοριστικός παράγοντας για την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της χώρας, μοιραζόμαστε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα Ευρωπαϊκά Κράτη τον κοινό στόχο για την βελτίωση της υγείας του πληθυσμού, μειώνοντας τις ανισότητες στην υγεία, ενισχύοντας την δημόσια υγεία και διασφαλίζοντας την ανάπτυξη ενός ανθρωποκεντρικού συστήματος υγείας το οποίο είναι καθολικό, βιώσιμο και υψηλής ποιότητας».

Από τη μεριά της η κ. Γιάκαμπ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα και στη συμφωνία συνεισφοράς που έχει υπογραφεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Συγκεκριμένα στάθηκε στην υλοποίηση του πρωτοβάθμιου δικτύου φροντίδας υγείας, στην πρόσβασης των ανασφαλίστων στις υπηρεσίες υγείας, καθώς και στην προώθηση των στόχων της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Ωστόσο, μακριά από τα επίσημα «συγχαρητήρια», η καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν υγειονομικό προσωπικό και ασθενείς στις μονάδες του ΠΕΔΥ και στα δημόσια νοσοκομεία, είναι αυτή των δραματικών ελλείψεων σε προσωπικό, αναγκαία υλικά και φάρμακα και της ελλιπούς χρηματοδότησης, που κάθε άλλο παρά εικόνα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας παρουσιάζει.

Διαβάστε επίσης:

Αττικόν: «Το νοσοκομείο βούλιαξε»!