ΥΓΕΙΑ

Το «κλειδί» για σωστή αποτοξίνωση βρίσκεται στη Φύση

Το «κλειδί» για σωστή αποτοξίνωση βρίσκεται στη Φύση

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που αυτή την εποχή του χρόνου επιλέγουν να προβούν σε εξαντλητικές δίαιτες και ακραία προγράμματα άσκησης προκειμένου να ετοιμάσουν το σώμα τους για το Καλοκαίρι. Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι και στην περίπτωση της αποτοξίνωσης του οργανισμού και του αδυνατίσματος, οι γρήγορες «λύσεις» μπορούν να βλάψουν τον οργανισμό αντί να τον ωφελήσουν.

Αν επιθυμείτε να τονώσετε τον οργανισμό σας και να αποτοξινωθείτε, τότε πρέπει να ακολουθήσετε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης και να εμπιστευτείτε τη Φύση, στρέφοντας την προσοχή σας σε τέσσερα φυτά που φημίζονται για τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Ο λόγος για την πικραλίδα, τη σημύδα, το πράσινο τσάι και την αγκινάρα.

Τα ξεχωριστά αυτά φυτά, μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να υπερνικήσει τα προβλήματα που συχνά το ταλαιπωρούν εξαιτίας του στρεσογόνου τρόπου ζωής, μέσα από τη φυσική αποβολή των επιπλέον παρακρατηθέντων υγρών και των τοξινών.

Ευτυχώς, στις μέρες μας υπάρχουν καλά προϊόντα για τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου τα οποία μπορούν σε λίγες μόνο μέρες να συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού, όπως το SLIMDETOX της SUPERFOODS®, το οποίο αποτελεί μια μοναδική σύνθεση τεσσάρων φυτών: Της πικραλίδας, της σημύδας, του πράσινου τσαγιού και της αγκινάρας.

Αξίζει, λοιπόν, να μελετήσουμε λεπτομερώς τη διατροφική αξία αυτών των φυτών για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Πικραλίδα, το «δόντι του λιονταριού»

Η πικραλίδα είναι ένα ελληνικό φυτό που έχει σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες. Χαρακτηρίζεται ως το ισχυρότερο και ταυτόχρονα το καλύτερο φυσικό διουρητικό, ενώ ωφελεί ιδιαίτερα τον οργανισμό σε περιπτώσεις κατακράτησης υγρών. Επίσης, το συγκεκριμένο φυτό μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο όσον αφορά στο κομμάτι του αδυνατίσματος και αποτελεί ιδανικό μέσο για αποτοξίνωση. Η πικραλίδα είναι, μάλιστα, πολύτιμη για τη γενικότερη τόνωση του οργανισμού, ενώ μεταξύ άλλων, δρα ευεργετικά σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των αδένων και την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών πριν την έμμηνο ρύση.

02

Σημύδα για ενέργεια και ευεξία

Η σημύδα, η οποία χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική ως διουρητικό, βακτηριοκτόνο και αντισηπτικό, ενισχύει τη διαδικασία ανασυγκρότησης του οργανισμού βοηθώντας στην απέκκριση των τοξινών και την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών.

03

Πράσινο τσάι για αποτοξίνωση

Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο επιλέγουν να καταναλώνουν καθημερινά πράσινο τσάι διότι είναι ισχυρό φαρμακευτικό βότανο και λόγω της αντιοξειδωτικής του αξίας, έχει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό.

04

Αξίζει να αναφερθεί ότι, μεταξύ άλλων, έχει διεγερτικές, πεπτικές, διουρητικές και αντιτοξικές ιδιότητες, ενώ η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να περιορίσει τα σημάδια της κυτταρίτιδας και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Αγκινάρα, το πολύτιμο βότανο

Η αγκινάρα, πέρα από ένα εξαιρετικό λαχανικό, αποτελεί κι ένα πολύτιμο βότανο με σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες. Το εκχύλισμα από τα φύλλα του συγκεκριμένου φυτού είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, ταννίνες και Caffeilchinic acid. Επίσης, η αγκινάρα περιέχει βιταμίνες Α, C και του συμπλέγματος Β, ασβέστιο και φώσφορο.

05

Τι μπορεί να κάνει το μοναδικό αυτό φυτό για τον ανθρώπινο οργανισμό; Να μειώσει τη χοληστερίνη, να τονώσει την καρδιά και να κάνει καλό στα νεφρά και το συκώτι. Ακόμη, τα συστατικά της αγκινάρας είναι χολαγωγά και διουρητικά.

Πείτε «όχι» στις ακραίες λύσεις και «ναι» στη Φύση

05

Χάρη στη μοναδική του σύνθεση και τα πολύτιμα συστατικά από τα τέσσερα παραπάνω φυτά, το SLIMDETOX συνιστά ένα προϊόν ξεχωριστό που μπορεί να συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού και να βοηθήσει άντρες και γυναίκες να αποβάλλουν τις τοξίνες από το σώμα τους, να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της κατακράτηση υγρών και την ίδια ώρα να τους προετοιμάσει για απώλεια βάρους.

Το φυσικό προϊόν από τη SUPERFOODS® μπορεί να αποτελέσει κομμάτι ενός ισορροπημένου διατροφικού προγράμματος με στόχο την επίτευξη της σωματικής και ψυχολογικής ευεξίας.

Το «κλειδί» για τη σωστή αποτοξίνωση του οργανισμού δεν κρύβεται, λοιπόν, στις δίαιτες εξπρές ή τα εξουθενωτικά προγράμματα γυμναστικής, αλλά σε ένα ολοκληρωμένο και ισορροπημένο πλάνο διατροφής και άσκησης, με σκοπό τη προάσπιση της υγείας του οργανισμού. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι τα τελευταία επτά χρόνια παρατηρείται μια αυξητική τάση όσον αφορά στην κατανάλωση φυσικών προϊόντων διατροφής! Στροφή στη φύση, σημαίνει και καλύτερη υγεία.