ΥΓΕΙΑ

Ποδηλατοδρομία «Ride4Women» από την Αθήνα στο Γκρατς – Σταματήστε τον HPV!

Ποδηλατοδρομία «Ride4Women» από την Αθήνα στο Γκρατς – Σταματήστε τον HPV!

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών και η Ομάδα Ασθενών Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη» σε συνεργασία με την Α΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών - Τμήμα Γυναικολογικής Ογκολογίας διοργανώνουν την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 και ώρα 10:00-12:00, εκδήλωση ενημέρωσης στο Πάρκο Ελευθερίας, στην Αθήνα.

Επίσημη καλεσμένη είναι η ομάδα «Ride4Women». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ιατρών, γυναικολόγων ογκολόγων από την Ευρώπη, οι οποίοι μέσω της ποδηλασίας μακρινών αποστάσεων στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση αλλά και στην εκπαίδευση του κοινού για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου τραχήλου της μήτρας.

Η εκδήλωση είναι η έναρξη της φετινής ποδηλατοδρομίας, η οποία θα καταλήξει στις 17 Ιουνίου στο Γκρατς της Αυστρίας. Υποστηρίζεται και πάλι από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας (ESGO), η οποία διοργανώνει φέτος τον Νοέμβριο του 2019, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ετήσιο συνέδριο για τους κακοήθεις γυναικολογικούς όγκους, στην Αθήνα.

Η δράση στοχεύει στην:

• Επισήμανση της υψηλής συχνότητας της εμφάνισης του καρκίνου τραχήλου της μήτρας, ειδικότερα στις νεότερες γυναίκες.

• Εκπαίδευση του κοινού για τη δυνατότητα εμβολιασμού για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

• Συνειδητοποίηση της σπουδαιότητας του τακτικού γυναικολογικού ελέγχου.

• Μείωση της συχνότητας εμφάνισης του καρκίνου τραχήλου της μήτρας και του ποσοστού θνησιμότητας που σχετίζεται με την ασθένεια.

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. προτρέπει να πάρουμε τα ποδήλατά μας «ή και χωρίς αυτά και ελάτε μαζί μας να τους συμπαρασταθούμε σε αυτή τους την προσπάθεια. Μοιραστείτε τις δικές φωτογραφίες ποδηλασίας με την ετικέτα #ride4women στο Facebook».

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ποδηλατοδρομίας και τους σταθμούς σε κάθε χώρα:

Τι είναι το Ride4Women

Σχετικές ειδήσεις