ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά

Το ραντεβού δόθηκε για το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Ο τόπος γνώριμος και ταυτόχρονα αγαπημένος. Η Αίγλη Ζαππείου και ο θερινός της κινηματογράφος πάντοτε θα συγκινεί τους σινεφίλ. Τα απαραίτητα ποκ κορν και οι καρέκλες σκηνοθέτη μας περίμεναν να πάρουμε θέση. Καθίσαμε αναπαυτικά και τα φώτα έσβησαν. Τα τρία πρώτα επεισόδια του «ΕΤΕΡΟΣ ΕΓΩ – Χαμένες Ψυχές» έριξαν αυλαία.

Η αλήθεια είναι πως μέχρι τη στιγμή που πήραμε τη θέση μας, οι προσδοκίες για την πρώτη ελληνική σειρά μυθοπλασίας σε παραγωγή COSMOTE TV, είναι παραπάνω από υψηλές. Η υπογραφή των ιδέα των Σωτήρη Τσαφούλια και Παναγιώτη Ιωσηφέλη στο σενάριο, η σκηνοθεσία του πρώτου, αλλά και το καστ των ηθοποιών που υλοποίησαν αυτό το project δεν άφηναν περιθώρια για αμφιβολίες. Η ολοκαίνουργια ιστορία, που είναι βγαλμένη από το σύμπαν της ταινίας «Έτερος Εγώ» υποσχόταν ένα θέαμα που όμοιό του δεν είχε υποδεχτεί η ελληνική τηλεόραση.

Το μυστήριο ξεκίνησε από το πρώτο κιόλας πλάνο. Βρεθήκαμε στο νεκροταφείο, στην κηδεία του πρύτανη Αδαμαντινού, ο οποίος στην ταινία είχε φέρει σε επαφή την αστυνομία με τον καθηγητή Εγκληματολογίας Δημήτρη Λαΐνη (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), με σκοπό τη διαλεύκανση του μυστηρίου πίσω από μια σειρά τελετουργικών φόνων. Το πλάνο αυτό δεν ήταν το μόνο που συνδέει το σύμπαν της ταινίας με αυτό του «Έτερος Εγώ - Χαμένες Ψυχές», καθώς μια σειρά από φλας μπακ αλλά και πλάνα από το μενταγιόν του Πυθαγόρα χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των επεισοδίων για να δείξουν ότι το πλαίσιο της ιστορίας, όσο κι αν αυτή αλλάζει, παραμένει ίδιο.

Η ψυχιατρική κλινική, η δολοφονία και οι ύποπτοι

Γρήγορα, μεταφερόμαστε στο κεντρικό μας θέμα. Μία πρότυπη ψυχιατρική κλινική και μια δολοφονία. Από εκεί και πέρα όλα εξελίσσονται με μεθοδικότητα, σε ένα εξαιρετικό σκηνικό, μεταδίδοντας στον θεατή την αίσθηση πως αποτελεί και ο ίδιος κομμάτι του παζλ, της ιστορίας που με μαεστρία ξεδιπλώνεται.

Ο έμπειρος προϊστάμενος του τμήματος ανθρωποκτονιών Απόστολος Μπαρασόπουλος (Μάνος Βακούσης) και ο αστυνόμος Παντελής Σκλαβής (Πέτρος Λαγούτης), έχοντας στο πλευρό τους τις εξαιρετικές γνώσεις του καθηγητή Εγκληματολογίας Δημήτρη Λαΐνη, προσπαθούν να ξετυλίξουν το μίτο. Ωστόσο, για κάποιον συγκεκριμένο λόγο ο δολοφόνος φαίνεται πως αποφασίζει να εμπλέξει στην υπόθεση τον Δημήτρη Λαΐνη... Θα καταφέρει άραγε ο Λαΐνης να αποκρυπτογραφήσει το μοτίβο που διέπει τις δράσεις του (ή της ή των) δολοφόνων;

Μεταξύ όλων όσων εκτυλίσσονται, ο ψυχίατρος και διευθυντής της κλινικής Φίλιππος Λαζαρίδης (Άκης Σακελλαρίου) αλλά και διάφοροι υπάλληλοι, ανάμεσά τους και ο νοσοκόμος Μάρκος Χρήστου (Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος), ανακρίνονται από την αστυνομία ως μάρτυρες, αλλά και ως ύποπτοι ταυτόχρονα.

Κι άλλες δολοφονίες από έναν serial killer-εκδικητή

Όταν η μία δολοφονία διαδέχεται την άλλη, ο Δημήτρης Λαΐνης δεν αργεί να «αποκρυπτογραφήσει» το τι συμβαίνει γύρω του και να κάνει τη σύνδεση: Απέναντί τους βρίσκεται ένας serial killer-εκδικητής. Ποιους επιλέγει να σκοτώνει και γιατί; Υπάρχει κάποιο κοινό «μυστικό» μεταξύ των δολοφονιών;

Ο Λαΐνης έρχεται λίγο πιο κοντά: Ο serial killer επιλέγει να ακολουθεί τους άθλους του Θησέα. Πώς αυτό το στοιχείο θα τον βοηθήσει να έρθει πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου;

Όμως… θα προλάβουν, άραγε, να λύσουν το μυστήριο όταν το μόνο που έχουν στη διάθεσή τους είναι απλώς η τοποθεσία του επόμενου εγκλήματος; Είναι η απόδοση δικαιοσύνης κάτι που πρέπει να πάρει ο serial killer-εκδικητής στα χέρια του; Το κοινό σε απίστευτη αγωνία, σε ένα μυστήριο που ξετυλίγεται λεπτό το λεπτό, επεισόδιο το επεισόδιο.

Οι ερμηνείες είναι μοναδικές, με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη να αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πόσο εξαιρετικά ταλαντούχος ηθοποιός είναι, ενώ το κοινό μαγεύουν εξίσου οι Άκης Σακελλαρίου στο ρόλο του ψυχιάτρου και Διευθυντή της Πρότυπης Ψυχιατρικής Κλινικής, καθώς και η εντυπωσιακή Βίκυ Παπαδοπούλου, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Βασίλης Ρίσβας, η Κατερίνα Διδασκάλου και ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Αξίζει να σημειώσουμε πως με την παραγωγή της COSMOTE TV «ΕΤΕΡΟΣ ΕΓΩ - Χαμένες Ψυχές» έχουμε πλέον στη διάθεσή μας αναβαθμισμένο περιεχόμενο και υψηλής αισθητικής επεισόδια, σε μία σειρά που ανταγωνίζεται σε πλοκή και καστ σειρές όπως το “Sinner”, αγαπημένου του Σωτήρη Τσαφούλια, όπως ο ίδιος ομολόγησε.

Πού και πότε θα το δείτε

Το «ΕΤΕΡΟΣ ΕΓΩ - Χαμένες Ψυχές» είναι ένα θρίλερ μοντέρνας γραφής, με στρωτή αφήγηση και πλοκή που χτίζει το σασπένς επεισόδιο το επεισόδιο. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να «κολλήσεις» και να δεις back to back και τα 8 επεισόδια της σειράς. Συγκεκριμένα, και τα οκτώ επεισόδια του «ΕΤΕΡΟΣ ΕΓΩ - Χαμένες Ψυχές» έρχονται on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS αυτήν την Κυριακή 16/6 και είναι ό,τι αναζητούσαμε για νυχτερινό εγχώριο binge watching ενόψει της αργίας της Δευτέρας.

Να υπενθυμίσουμε πως το σενάριο του «Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές», είναι μια ιδέα των Σωτήρη Τσαφούλια και Παναγιώτη Ιωσηφέλη.

Παράλληλα, ο Σωτήρης Τσαφούλιας σκηνοθετεί, ενώ το σενάριο το συνυπογράφει ο ίδιος σε συνεργασία με την Κατερίνα Φιλιώτου. Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο (Βραβείο Κοινού στα Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, LAGFF και LIEGE και Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Εθνών στην Ταορμίνα της Ιταλίας) αστυνομικό θρίλερ «Έτερος Εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια. Εάν δεν έχετε δει την ταινία του 2016, αξίζει να γνωρίζετε πως θα προβληθεί το Σάββατο 15/6 (23.00) στο COSMOTE CINEMA 1HD, ενώ από την Κυριακή 16/6 θα είναι διαθέσιμη και on demand στο COSMOTE TV PLUS.