ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια: Εξωπραγματικές οι τιμές των ενοικίων – «Ροκανίζουν» πάνω από τον μισό μισθό

Ακρίβεια: Εξωπραγματικές οι τιμές των ενοικίων – «Ροκανίζουν» πάνω από τον μισό μισθό

Ακρίβεια: Μείζον πρόβλημα η τιμή των ενοικίων στην χώρα μας – Εξωπραγματικές οι τιμές τους, σε απόγνωση οι ενοικιαστές

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα ενοίκια των κατοικιών στη χώρα μας, κάτι που εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα για όσους ψάχνουν σπίτι.

Οι τιμές που ζητούν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων είναι εξωπραγματικές καθώς ακόμα και για παλιά μικρά σπίτια τα ενοίκια που ζητούν έχουν τραβήξει την ανηφόρα.

Οι ενοικιαστές βρίσκονται πλέον σε απόγνωση, καθώς χρόνο με το χρόνο βλέπουν το ενοίκιό τους να αυξάνεται, το πορτοφόλι να αδειάζει και οι υποχρεώσεις να μην μπορούν να καλυφθούν.

«Βλέπουμε ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές του νομού Αττικής μία ραγδαία αύξηση της δυναμικής των βραχυχρόνιων μισθώσεων, ενώ παράλληλα η χώρα μας δεν διαθέτει σχέδιο στεγαστικής πολιτικής για την αναχαίτιση του κόστους στέγασης», είπε ο κτηματομεσίτης Θεμιστοκλής Μπάκας.

Ενδεικτικά, στην περιοχή του Νέου Κόσμου το 2020 σπίτι 72 τ.μ. ενοικιαζόταν για 550 ευρώ, ενώ τώρα κοστίζει 720 ευρώ. Στους Αμπελόκηπους διαμέρισμα 92 τ.μ. κόστιζε 590 ευρώ, ενώ σήμερα έχει σκαρφαλώσει στα 800 ευρώ.

Ενοικιάσεις γραφείων… με την μέρα

Οι απλησίαστες τιμές των ενοικίων επηρεάζουν άμεσα και τις επαγγελματικές στέγες.

Δικηγόροι, ψυχολόγοι και άλλοι αυτοαπασχολούμενοι φαίνεται πως καταφεύγουν σε λύσεις ανάγκης, όπως είναι η ενοικίαση χώρου ακόμη και με την ώρα.

Προσπαθώντας να βρουν ένα χώρο να στεγάσει τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, οι νέοι αυτοαπασχολούμενοι πιάνονται από οποιοδήποτε παραθυράκι ανοίγεται στην αγορά ενοικίων.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega: