ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

«Έθαψαν» τη μήνυση κατά του Γ. Παπανδρέου!

«Έθαψαν» τη μήνυση κατά του Γ. Παπανδρέου!

του Παναγιώτη Σουρέλη

Την ώρα που η προσφυγή των κ.κ. Όλγας και Τάνυας Γεριτσίδου κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξετάζεται στη Χάγη και τον ΟΗΕ, η ελληνική δικαιοσύνη την έβαλε στο αρχείο!

Πρόκειται για την υπόθεση που ανέδειξε το newsbomb, με τις δύο θαρραλέες Ελληνίδες, μητέρα και κόρη, οι οποίες κατήγγειλαν τον πρώην πρωθυπουργό για εσχάτη προδοσία.

Συγκεκριμένα, στις 11 Οκτωβρίου του 2011 ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης επέστρεψε τη συνημμένη δικογραφία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και ζήτησε την αρχειοθέτησή της, διότι «α) είναι πολιτική κριτική του Πρωθυπουργού τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και μετά την ανακάλυψη της εξουσίας από αυτόν

β) είναι γνωστά στη Βουλή των Ελλήνων που είναι αρμόδια για τον έλεγχό του

γ) είναι πολιτική κριτική των υπολοίπων μελών της Κυβερνήσεως

και δ) είναι γνωστά στην ίδια Βουλή».

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου δηλώνει ευθαρσώς και μάλιστα δύο φορές, ότι τα όσα καταγγέλλουν οι κ.κ. Γεριτσίδου, δηλαδή το σύνολο των εγκληματικών ενεργειών και πράξεων της κυβέρνησης του Παπανδρέου, είναι γνωστά στη Βουλή, ενώ πρόκειται απλώς για πολιτική κριτική. Μάλιστα, στο κείμενο της παραγγελίας δεν αναφέρεται ούτε ένας νόμος, στοιχείο που είναι απαραίτητο για να είναι νόμιμη η όποια πράξη αρχειοθέτησης.

Οι Όλγα και Τάνυα Γεριτσίδου δηλώνουν, ότι «παρ' όλη την εξόφθαλμη προσπάθεια συγκάλυψης / θαψίματος της μηνύσεως, η μήνυση αυτή δεν πρόκειται να παραμείνει στο αρχείο, διότι θα προβούμε στα ανάλογα βήματα για να προκαλέσουμε ανάσυρσή της από εκεί. Αλλά η όλη απόπειρα του αρεοπαγίτη, στην οποία ομολογουμένως είχαμε ποντάρει, μας έδωσε ανέλπιστα δυνατά όπλα για τις διαδικασίες που έχουμε ήδη κινήσει στην Χάγη και στον ΟΗΕ».

arxeio-minisi