ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Αυτά είναι τα γνωστά ονόματα της «λίστας Λαγκάρντ»

Αυτά είναι τα γνωστά ονόματα της «λίστας Λαγκάρντ»

Στη δημοσιότητα φέρνει το περιοδικό Hot Doc το φερόμενο ως περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ.

Στο δημοσίευμα που ήδη προκάλεσε σάλο, με τη λίστα που αναφέρει, περιλαμβάνονται μεν τα ονόματα των καταθετών, όχι όμως και τα ποσά ενός εκάστου λογαριασμού, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις αναγράφονται οι ιδιότητες των δικαιούχων. Εκείνο που δεν είναι σαφές, είναι κατά πόσον το περιεχόμενο τη λίστας προέρχεται από το αυθεντικό cd που παρέδωσαν οι γαλλικές αρχές στην ελληνική κυβέρνηση.

Οι άνθρωποι που παρουσιάζονται στη λίστα, η οποία αφορά στις καταθέσεις Ελλήνων πολιτών στη συγκεκριμένη ελβετική τράπεζα, δεν μπορούν να θεωρηθούν σε καμία περίπτωση αυτομάτως ύποπτοι φοροδιαφυγής, αφού οι περισσότεροι εξ’ αυτών είναι πασίγνωστοι επιχειρηματίες της χώρας οι οποίοι θα μπορούσαν νομίμως να κατέχουν χρήματα στο εξωτερικό, ενώ το περιεχόμενο της λίστας αλλά και γενικότερα τα ντοκουμέντα της είναι υπό έρευνα.

Τα περισσότερα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα την οποία δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC» του γνωστού δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ανήκουν στον κόσμο των επιχειρήσεων, του εφοπλιστικού κόσμου και των τραπεζών. Ωστόσο υπάρχουν και απλοί επαγγελματίες, νοικοκυρές και επιστήμονες.

Τα γνωστά ονόματα που αναφέρονται είναι: Επιχειρηματίες όπως οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και οι αδελφοί Μαρινόπουλοι, οι εφοπλιστικές οικογένειες Μαρτίνου και Πατέρα, σχεδόν όλοι οι γνωστοί κοσμηματοπώλες, η επιχειρηματική οικογένεια Μπενρουμπή, ο δημοσιογράφος Λάμψιας Παναγιώτης και ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, η σκιτσογράφος Κατερίνα Σχινά, όπως και το διευθυντικό στέλεχος του εκδοτικού συγκροτήματος «Πήγασος», Αλέξης Σκαναβής. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά την δημοσίευση του φερόμενου ως περιεχόμενου της λίστας Λαγκάρντ, αρκετοί εξ αυτών, που κατονομάζονται, έχουν προβεί σε διαψεύσεις και έχουν υποστηρίξει, ότι δεν διατηρούν καν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, αμφισβητώντας έτσι ουσιαστικά την αυθεντικότητα της λίστας που δημοσιεύτηκε από το περιοδικό «HOT DOC». Μετά από την δημοσίευση με το περιεχόμενο της φερόμενης ως λίστας Λαγκάρντ, αναμένονται απαντήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών για το αν πρόκειται για την αυθεντική λίστα.