ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ γκρεμίζει και τους θεσμούς;

Το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ γκρεμίζει και τους θεσμούς;

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι πυλώνες της δημοκρατίας οφείλουν να δράσουν άμεσα και αμείλικτα. Είναι η τελευταία ευκαιρία πριν η χώρα κυλήσει στο χάος.

Η πολύκροτη υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ όχι μόνο στοίχισε στον Ελληνικό λαό 6 δισ. από τα οριζόντια μέτρα που εξαθλίωσαν την κοινωνία, αλλά η διαλεύκανση του είναι το εφαλτήριο ουσιαστικής εξόδου από την κρίση. Όσοι τυχόν δολίως υπηρέτησαν άνομα συμφέροντα, πρέπει να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Το ίδιο και όσοι φέρονται να καταβάλλουν απέλπιδες προσπάθειες συγκάλυψης του και φυγάδευσης των ενόχων...

Στο φως έρχονται νέες, βαρύτατες, καταγγελίες της κας Ζωής Γεωργαντά σχετικά με το ρόλο της Ανακρίτριας αναφορικά με το φερόμενο σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ.

Ύστερα από έμμεσες πλην εξαιρετικά σαφείς καταγγελίες της κας Ζ. Γεωργαντά, ότι πριν η ανακρίτρια καταλήξει στο Πόρισμά της, που «βγάζει λάδι» τον κ. Γεωργίου και την ΕΛΣΤΑΤ για το σκανδαλώδες φερόμενο φούσκωμα του ελλείμματος, την κάλεσε, στις 2 Αυγούστου 2013, εκτός του Γραφείου της -και, συγκεκριμένα, στο σπίτι της- αφήνοντας να νοηθούν περαιτέρω πολλά άλλα.

Είναι χαρακτηριστική η εξής δήλωση της κας Γεωργαντά: «Δεν θα ήθελα τώρα να το σχολιάσω αυτό. Εγώ θα ήθελα να σχολιάσω τώρα τον επαγγελματισμό της και το ότι είναι υπεύθυνη, υπόλογη…. Είναι υπεύθυνη και υπόλογη έναντι του Ελληνικού Λαού. Αθωώνει ένα εθνικό έγκλημα και είναι και υπόλογη και υπεύθυνη έναντι των συναδέλφων της… »!

Πρόκειται για σοβαρότατες καταγγελίες της κας Γεωργαντά, οι οποίες μαζί με τις προηγούμενες αποκαλύψεις της αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, όταν λέει ότι η Ανακρίτρια είχε μαζί της συναντήσεις εκτός του Γραφείου της! Σε ποια άλλη περίπτωση οιασδήποτε σοβαρής υπόθεσης ο Ανακριτής έχει συναντήσεις με βασικούς μάρτυρες εκτός Γραφείου;

Το newsbomb.gr κάνει έκκληση στην Ηγεσία του Αρείου Πάγου να παρέμβει, στο πλαίσιο της πειθαρχικής της δικαιοδοσίας, για ν’ αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια. Και είναι ευκαιρία η νέα Ηγεσία του Αρείου Πάγου να δείξει «κότσια». Αλλιώς θ’ αρχίσει τη σταδιοδρομία της με μια δυσοίωνη προοπτική, συνδεδεμένη με το μεγαλύτερο –ακόμη κι απ’ αυτό του Χρηματιστηρίου- σκάνδαλο μετά τη Μεταπολίτευση.

Ένα σκάνδαλο που κόστισε -και κοστίζει- στον Ελληνικό Λαό μεταξύ άλλων οριζόντια μέτρα άνω των έξι δισ. ευρώ. Οι δικαστές άλλωστε έχουν ίδια εμπειρία από τις δικές τους αποδοχές και συντάξεις, που έχουν ευτελίσει το ύψιστης σημασίας λειτούργημά τους.

Ήρθε όμως η ώρα να πάρουν τη σκυτάλη και άλλοι, π.χ. Αξιωματική Αντιπολίτευση, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κλπ. Κόντρα στην «ομερτά» της σιωπής των διαπλεκόμενων ΜΜΕ πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ, το σκάνδαλο «Γεωργίου» και όχι μόνο, δεν θα κουκουλωθεί. Κι ας μην τολμήσουν κάποιοι –ναι, από την Κυβέρνηση εννοούμε- να ισχυρισθούν ότι ένα τέτοιο κουκούλωμα αποτελεί «Μνημονιακή υποχρέωση», από την οποία εξαρτάται η πορεία δανειοδότησης της Χώρας. Τέρμα τα «δίφραγκα», τα «παπαγαλάκια» και τα «παπατζιλίκια».

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη της Ζ. Γεωργαντά για την ανακρίτρια της ΕΛΣΤΑΤ

Δημοψήφισμα newsbomb για την απαλλαγή των κατηγορουμένων της ΕΛΣΤΑΤ

Απαλλάσσονται κατηγορούμενοι της ΕΛΣΤΑΤ που διώκονται για κακουργήματα

Ραγδαίες εξελίξεις για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ