ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Μετέτρεψαν εκκλησία σε στούντιο για ερωτικό σίριαλ

Μετέτρεψαν εκκλησία σε στούντιο για ερωτικό σίριαλ

Τη βεβήλωση ιστορικής ελληνορθόδοξης εκκλησίας στην Καππαδοκία που χρησιμοποιείται ως... στούντιο για να γυριστεί τουρκικό σίριαλ, αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα, Γενί Σαφάκ.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι Τούρκοι παραγωγοί επέλεξαν την ιστορική εκκλησία της Κοιμήσεως της Παναγιάς στη Νεάπολης της Καππαδοκίας, για να γυρίσουν σκηνές σκληρής βίας στα πλαίσια της παραγωγής «Emanet», που ετοιμάζει το κανάλι της Τουρκίας Fox.

Πρωταγωνιστές της σειράς είναι το μοντέλο και ηθοποιός Μεχμέτ Ακίφ Αλακούρτ, γνωστός στη χώρα μας από τη συμμετοχή του στο σίριαλ «Σιλά» και η Οζλέμ Γιλμάζ που έπαιζε στη σειρά «Μοιραίος Έρωτας» -και τα δύο τουρκικά σίριαλ «αποθεώθηκαν» από το ελληνικό κοινό όταν προβλήθηκαν από τη συχνότητα του Mega!

Το θέμα της σειράς που γυρίζεται τώρα στον ελληνορθόδοξο ναό, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου, είναι «μια επώδυνη ερωτική ιστορία» και τα γυρίσματα ξεκίνησαν την 1η Ιουλίου. Για να διευκολυνθούν οι παραγωγοί δεν δίστασαν να καταστρέψουν τις σιδερένιες προστατευτικές μπάρες που είχαν τοποθετηθεί στον εξωτερικό περίγυρο της εκκλησίας και ουσιαστικά να μπουν παράνομα στον χώρο. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του «Ιδρύματος Έρευνας και Προστασίας Πολιτιστικών Κτισμάτων» της Καππαδοκίας, το οποίο προχώρησε σε καταγγελία στην τοπική εισαγγελία.

Διαβάστε επίσης:

Το ΙΝΚΑ «σταυρώνει» το υπουργείο Μεταφορών για τις μειώσεις των εισιτηρίων

Δείτε τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο