ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

FERRARI CALIFORNIA T: Με κινητήρα turbo & downsizing αλά Ferrari

FERRARI CALIFORNIA T: Με κινητήρα turbo & downsizing αλά Ferrari

Η βασική, αν μπορεί να λεχθεί κάτι τέτοιο, Ferrari, η California με την αναδιπλούμενη μεταλλική οροφή και τις 2+2 θέσεις ανανεώθηκε και στη νέα της μορφή θα είναι διαθέσιμη από τα μέσα περίπου της χρονιάς.

Η πιο σημαντική αλλαγή, όπως είχαμε γράψει και πριν λίγο καιρό, κρύβεται κάτω από το μεγάλο καπό που καταλήγει και σε μια καινούργια μάσκα, καθώς ο ατμοσφαιρικός V8 των 4,3 λίτρων και των 490 ίππων που την κινούσε μέχρι σήμερα αντικαταστάθηκε από έναν νέο V8 3.800 κυβικών που βασίζεται στο αντίστοιχο σύνολο της Maserati και με τη βοήθεια 2 turbo αποδίδει 560 ίππους και 755 Nm.

Downsizing αλά Ferrari δηλαδή, με την California των 1.625 κιλών να ολοκληρώνει το 0-100 σε 3,6 δεύτερα και να μπορεί να επιδείξει μια τελική 316 χλμ./ ώρα. Το σύστημα start stop είναι πλέον στάνταρ, ενώ κατά τα άλλα υπάρχουν νέο σύστημα διεύθυνσης, καινούργιες ρυθμίσεις για την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, καθώς και σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με στοιχεία από την F1.

Φυσικά η ανανεωμένη Calfornia T –το T είναι η ένδειξη για την υπερ-τροφοδότηση- έχει και αισθητικές διαφοροποιήσεις τόσο μπροστά (καπό με διπλά ανοίγματα εξαερισμού, νέα μάσκα, προβολείς αλά 458, φτερά που παραπέμπουν στην 250 Testa Rossa) και πίσω (άλλη σχεδίαση του διαχύτη), αλλά και στο εσωτερικό. Μάλιστα εδώ, μεταξύ των δύο κεντρικών αεραγωγών προστέθηκε ένα όργανο για την πίεση υπερπλήρωσης, ενώ το σύστημα infotainment ανανεώθηκε ριζικά και απέκτησε οθόνη 16,5 εκατοστών.

Γιάννης Σκουφής

Πηγή: carzine.gr