ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Toyota FT-86

Toyota FT-86
Καλή η υβριδική τεχνολογία, ακόμη καλύτερες οι μηδενικές εκπομπές ρύπων...

Καλή η υβριδική τεχνολογία, ακόμη καλύτερες οι μηδενικές εκπομπές ρύπων, όμως όλοι θέλουν ένα αυτοκίνητο με χαρακτήρα.

Ένα Coupe Toyota με κίνηση στους πίσω τροχούς; Ναι 26 χρόνια μετά την Hachi – Roku (τη θρυλική ΑΕ 86) και μερικά χρόνια μετά τέλος της παραγωγής του MR2 η Toyota δίνει την επιλογή της χαράς στην οδήγηση στους αγοραστές της. Μην ξεχνάτε πως μετά τις πρόσφατες ανακλήσεις η Toyota έχει ανάγκη (ευτυχώς για εμάς) για θετική δημοσιότητα.

Μετά από δύο εμφανίσεις σε διεθνής εκθέσεις αυτοκινήτου (Τόκιο και Γενεύη) η Toyota θα βάλει στην παραγωγή το πισωκίνητο sport coupe, που εξέλιξε σε συνεργασία με τη Subaru.

Το πρωτότυπο ονομάζεται FT-86 και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που είδαμε (και είδατε) διαφέρει ελάχιστα από την έκδοση παραγωγής, την οποία περιμένουμε στην αγορά (ίσως με διαφορετικό όνομα) το 2011. Οι διαστάσεις της FT είναι αρκετά compact (μήκος 4.160 χιλιοστά, πλάτος 1.760 χιλιοστά και ύψος 1.260 χιλιοστά). Σύμφωνα με την Toyota, το μεταξόνιο των 2.570 χιλ επιτρέπει, τη μεταφορά τεσσάρων ενηλίκων, ενώ το χαμηλό κέντρο βάρους υπόσχεται δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά.

Στο νέο coupe μοντέλο τον κινητήρα θα κατασκευάζει η Subaru. Πρόκειται για έναν 2λιτρο 4κύλινδρο boxer. Η ισχύς θα αγγίζει τους 160 ίππους και θα περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων. Αν μας ακούτε στην Toyota κάντε γρήγορα γιατί η αναμονή είναι δύσκολη.

Πηγή: onsports.gr