ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

WRC: Η ώρα των μηχανών

WRC: Η ώρα των μηχανών
Η νέα κατηγορία αυτοκινήτων που αντικατέστησε τα World Rally Cars έκανε το ντεμπούτο της στο ράλι Σουηδίας...

Η νέα κατηγορία αυτοκινήτων που αντικατέστησε τα World Rally Cars έκανε το ντεμπούτο της στο ράλι Σουηδίας. Από τότε ως τώρα έχουν γίνει τρεις αγώνες με τις ομάδες Abu Dhabi Ford και Red Bull Total Citroen να παλεύουν για τον τίτλο.

Τελευταίος αγώνας αυτός της Ιορδανίας, όπου σημειώθηκε η μικρότερη διαφορά, ανάμεσα στον πρώτο και το δεύτερο, στην ιστορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος .

Ο αγώνας ήταν από τους πιο απαιτητικούς της σεζόν. Η μάχη δόθηκε κάτω από ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες σε χωματόδρομους με πέτρες στο χαμηλότερο σημείο της γης, στα 423 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας στις ακτές της Νεκράς Θάλασσας. Το ράλι επισκέπτεται πολλές ιστορικές και βιβλικές περιοχές, ενώ περιλαμβάνει τη μαραθώνια ειδική του Ιορδάνη Ποταμού, μήκους 41,45 χλμ. τη μεγαλύτερη της φετινής σεζόν, η οποία εκτείνεται στη συνοριακή γραμμή μεταξύ Ιορδανίας και Ισραήλ.

Οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισε ένας από τους δύο «πρωταγωνιστές» το Fiesta RS WRC καταγράφηκαν από τηλεοπτικό συνεργείο κατά τη διάρκεια του διήμερου ράλι. Χρησιμοποιώντας συνεντεύξεις με το βασικό προσωπικό της Ford Abu Dhabi, όπως ο τεχνικός διευθυντής Κριστιάν Λοριό και ο Τομ Φούλερ μηχανικός του Μίκο Χίρβονεν, το βίντεο παρουσιάζει την καταπόνηση που υφίστανται το κιβώτιο και ο κινητήρας του Fiesta RS WRC όταν οι ατμοσφαιρικές θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 30ºC.

Επίσης διερευνά πώς οι επιδόσεις του αυτοκινήτου επηρεάζονται σε αγωνιστικές συνθήκες κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας καθώς και τις απαιτήσεις που δημιουργεί η ειδική του Ιορδάνη Ποταμού, όπου οι αγωνιζόμενοι οδηγούν με τέρμα γκάζι μέσα σε καύσωνα πάνω από 28 λεπτά.

Ο παρουσιαστής του World Rally Radio, Μπέκς Γουίλιαμς έχει αναλάβει χρέη αφηγητή. Το βίντεο επιχειρεί μία ενδιαφέρουσα ανάλυση των κυριότερων θεμάτων που χρειάστηκε να προσέξουν οι μηχανικοί προετοιμάζοντας το Fiesta RS WRC για έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες ράλι σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα στο onsports.gr