ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Grand Prix Σιγκαπούρη: Hamilton νικητής και 1ος στο πρωτάθλημα

F1 Grand Prix Σιγκαπούρη: Hamilton νικητής και 1ος στο πρωτάθλημα

Ο Lewis Hamilton κέρδισε για δεύτερη φορά το Grand Prix στη Σιγκαπούρη και πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολιογίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών.

Ο Hamilton πήρε τη νίκη και ανέκτησε την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα μετά την εγκατάλειψη του συναθλητή του στην Mercedes AMG GP Ν.Rosberg.

Στη δεύτερη και τρίτη θέση τερμάτισαν οι δύο οδηγοί της RedBullRenault, S.Vettel και D. Ricciardo. Τέταρτη θέση για τον F. Alonso (Ferrari) ενώ πίσω του πέμπτος ήταν ο F.Massa (Williams). O J E Vergne, παρά τα 5 δευτερόλεπτα ποινή κρατάει την έκτη θέση, ενώ ο S. Perez (Force India) πέρασε στον τελευταίο γύρο τον Raikkonen (Ferrari) για την έβδομη θέση.

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Nico Hulkenberg (Force India) και Kevin Magnussen (McLaren).

Ένας εκπληκτικός αλλά και τυχερός Lewis Hamilton χρησιμοποίησε το ταλέντο του και την ταχύτητα της Mercedes για να κερδίσει στη Σιγκαπούρη μια σπουδαία νίκη, που τον έφερε επικεφαλής στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Ο Nico Rosberg εγκατέλειψε (με πρόβλημα στα ηλεκτρονικά του τιμονιού) και δεν βαθμολογήθηκε.

Ο Hamilton χρειάστηκε να πιέσει στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα για να ξεπεράσει την «αναποδιά» του Αυτοκινήτου Ασφαλείας, που βγήκε σε σημείο που δεν ευνόησε τη στρατηγική του Βρετανού. Έτσι, ο Lewis Hamilton πανηγύρισε την έβδομη νίκη του στη φετινή σεζόν και πέρασε επικεφαλής στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Ο Sebastian Vettel τερμάτισε δεύτερος, που είναι το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα, και ο Daniel Ricciardo συμπλήρωσε το podium. Ο Fernando Alonso τερμάτισε τέταρτος, με τη Ferrari να δείχνει ανταγωνιστική.

Επόμενος αγώνας είναι το GP Ιαπωνίας στη Suzuka το 3ήμερο 3-5 Οκτωβρίου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1 Lewis Hamilton (Mercedes)

2 Sebastian Vettel (Red Bull)

3 Daniel Ricciardo (Red Bull)

4 Fernando Alonso (Ferrari)

5 Felipe Massa (Williams)

6 Jean-Eric Vergne (Toro Rosso)

7 Sergio Perez (Force India)

8 Kimi Raikkonen (Ferrari)

9 Nico Hulkenberg (Force India)

10 Kevin Magnussen(McLaren)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

1 Hamilton 241

2 Rosberg -3

3 Ricciardo -60

4 Alonso -108

5 Vettel -117

6 Bottas-119