ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Phillip Island: Η μάχη της δεύτερης θέσης συνεχίζεται

MotoGP Phillip Island: Η μάχη της δεύτερης θέσης συνεχίζεται

Νίκη για τον Rossi 9 χρόνια μετά. Aπογοήτευση για τον Lorenzo.

Πλησίασε ο V.Rossi τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος ενώ η νίκη του αυτή του δίνει την αυτοπεποίθηση που θέλει για να παλέψει και στον αγώνα της Μαλαισίας που ακολουθεί. Αντίθετα ο D. Pedrosa έμεινε πίσω ενώ ανέβηκε ο J.Lorenzo έτσι θεωρητικά η μάχη για τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος γίνεται υπόθεση της Yamaha.

Ο Valentino Rossi ήταν πανευτυχής με την πρώτη του νίκη στο Phillip Island, μετά από εννέα χρόνια. Ο Ιταλός σούπερ σταρ των MotoGP μπορεί να ξεκίνησε από την όγδοη σειρά της εκκίνησης, αλλά γρήγορα ανέβηκε ως τη δεύτερη θέση.

Εκεί πάλεψε για αρκετά λεπτά με τον Jorge Lorenzo και στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος την πτώση του Marquez μπροστά, πέρασε στην πρώτη θέσηκαι διπλασίασε τις νίκες του στο φετινό Πρωτάθλημα!

«Στη δεύτερη στροφή, όταν είδα μακριά τους Jorge και Marc, είπα ότι θα ήταν δύσκολος αγώνας, μιας κι εγώ ήμουν στην έκτη θέση», σχολίασε ο Rossi. «Στη συνέχεια έκανα κάποιες προσπεράσεις αλλά όταν ήμουν πίσω από τον Lorenzo».

«Εστίασα στη μάχη για τη δεύτερη θέση. Μετά όμως είδα τον Marquez να πέφτει κι έτσι επέστρεψα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, εννέα χρόνια μετά την τελευταία μου νίκη εδώ».
Με τη νίκη του αυτή στην Αυστραλία, ο Vale έχει ένα μικρό προβάδισμα οχτώ βαθμών από τον Jorge Lorenzo, με δυο αγώνες να απομένουν για το τέλος της φετινής σεζόν!

Αντίθετα με τον Rossi ο Lorenzo είχε πρόβλημα «Σε κάθε γύρο ήμουν και χειρότερα
Δεν μπορούσα να κρατήσω τη μοτοσυκλέτα με 5η-6η ταχύτητα» δήλωσε στο τέλος του αγώνα .

Ο Ισπανός της Yamaha έκανε το 1-2-3 - μαζί με τους Rossi και Bradley Smith - για τον κατασκευαστή, κάτι που είχε να γίνει από το 2008. Το τελευταίο 1-2-3 της Yamaha ήταν το 2008, στην Γαλλία, όταν στις τρεις πρώτες θέσεις είχαν βρεθεί οι Rossi, Lorenzo και Colin Edwards.

Η σημερινή δεύτερη θέση του Lorenzo ήταν αποτέλεσμα των πτώσεων τόσο του Marquez, όσο και του Cal Crutchlow, με τον Jorge να είναι ιδιαίτερα επικριτικός για τα ελαστικά της Bridgestone.

«Είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για την Yamaha, διότι έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έχουμε κάνει το 1-2-3, αλλά προσωπικά είμαι πάρα, μα πάρα πολύ απογοητευμένος. Μερικές φορές δουλεύεις πάρα πολύ σκληρά για να έχεις ένα καλό στήσιμο και μετά παίρνεις αυτά τα ελαστικά που είναι σκέτη καταστροφή!».

«Η δεξιά πλευρά ήταν τέλεια και μπορούσα να φτάσω τον Vale, αλλά όταν μπαίναμε σε αριστερές ήταν σκέτη καταστροφή. Σε κάθε γύρο ήταν και χειρότερα και στο τέλος ήταν δράμα να μένεις στη μοτοσυκλέτα με 5η-6η ταχύτητα. Κατάφερα να τερματίσω τον αγώνα και ήμουν πολύ τυχερός. Είναι ίσως η πιο τυχερή δεύτερη θέση στην καριέρα μου».

Όταν μάλιστα του είπαν ότι η Bridgestone διατήρησε τη στάση της, τονίζοντας ότι η συμπεριφορά των ελαστικών καθορίζεται από το στήσιμο που έχει ο καθένας στη μοτοσυκλέτα του, ο Lorenzo απάντησε χαμογελώντας: «όπως πάντα».