ΓΙΩΡΓΟΣ E. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

Το newsbomb τα διάβασε. Εσείς, κ. βουλευτές;

Το newsbomb τα διάβασε. Εσείς, κ. βουλευτές;

Για να μη λένε πάλι οι βουλευτές μας ότι δε τα διαβάσανε, ας μελετήσουν καλά σήμερα τοnewsbomb.grγια να μάθουν τι υπογράψανε υπερψηφίζοντας τη νέα δανειακή σύμβαση:

1. Με το αποικιοκρατικό κείμενο που μας φορέσανε θηλιά στο λαιμό δε δανειζόμαστε από τα άλλα κράτη, ούτε από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ούτε καν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δανειζόμαστε από μια εταιρεία. Το γεγονός ότι φέρει το βαρύγδουπο τίτλο «Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ)» δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Πρόκειται για μια Ανώνυμη Εταιρεία («Α.Ε.» κανονική, όχι σαν τη ραδιοφωνική εκπομπή των Καζάκη-Κακλαμάνου), έναν ιδιωτικό φορέα, με έδρα το Λουξεμβούργο.

2. Αυτή η Α.Ε. δεν έχει καν δεσμευθεί, από τη συμφωνία της με την Ελλάδα, ότι θα υποχρεούται να εκταμιεύει τις δόσεις του δανείου προς τη χώρα μας σε συγκεκριμένα, τακτά διαστήματα. Με άλλα λόγια, μας έχει πλέον του χεριού της και μπορεί να μας κάνει ό,τι θέλει, να μας εκβιάζει όπως αυτή γουστάρει.

3. Το χειρότερο είναι ότι η –καθαρά αποικιοκρατική- συμφωνία που μας έβαλαν να υπογράψουμε δεν προβλέπει καν ένα ξεκάθαρο χρόνο και τρόπο αποπληρωμής των οφειλών της Ελλάδας. Ούτε καν τα επιτόκια που θα μας «φορέσουν» δεν καθορίζονται. Δηλαδή, δεν ξέρουμε ούτε πόσα θα πληρώνουμε, ούτε για πόσο.

Ας το πούμε απλά, για να το καταλάβετε, κ. βουλευτές: Οι δανειστές μας μπορούν, πλέον, να προσφύγουν σε ένα δικαστήριο στο Λουξεμβούργο και να προχωρήσουν στην κατάσχεση… της πλατείας Συντάγματος, χωρίς πολλά-πολλά. Ούτε βλέφαρο δε θα παίξουν για «λεπτομέρειες» όπως η εθνική μας κυριαρχία ή η ασυλία της Ελλάδας. Γιατί τους τα έχετε, ήδη, εκχωρήσει. Με την ψήφο σας. Με την υπογραφή σας.

Όχι τίποτε άλλο, για να μη λέτε –πάλι- ότι δε σας τα είχε πει κανείς.

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

like3

Κάνε στη σελίδα του blog στο facebook!

follow2

Κάνε στη σελίδα του blog στο twitter!

gchristof-yahoo1
  • Αν θέλεις να λαμβάνεις ενημέρωση για κάθε νέο δημοσίευμα του blog επικοινώνησε με το