ΓΙΩΡΓΟΣ E. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

Επειδή ΔΕΝ τα φάγαμε μαζί!

Επειδή ΔΕΝ τα φάγαμε μαζί!

Μας έχουν πρήξει το συκώτι ότι εμείς φταίμε για την κατάντια της πατρίδας μας. Ότι, ναι, ήταν ανίκανοι και κλέφτες οι πολιτικοί μας, αλλά δεν τα έκαναν μόνοι τους. Φταίμε κι εμείς που, όχι μόνο τους ψηφίζαμε, αλλά βουτήξαμε και το δάχτυλο στο μέλι.

Αυτό προσπαθούν να μας πείσουν κάτι τύποι όπως ο «πολύς» κ. Πάγκαλος. Ότι, δηλαδή, είναι το ίδιο αν ο υπουργός Εθνικης Αμυνας έβγαλε εκατομμύρια σε μίζες, που τα γυρνούσε σε Ελβετίες και offshore και το ίδιο η παραπλανημένη μάνα που ζητούσε ρουσφέτι να μην πάει ο φαντάρος γιος της στον Εβρο, αλλά να έρθει Θεσσαλονίκη. (Λες και θα του έπεφτε βαρύς ο Εβρος του κανακάρη της – αλλά έτσι της μάθανε της μάνας, έτσι έκανε – κι αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Και για να πληρώσει το –ανέξοδο για τον υπουργό- ρουσφέτι της μετάθεσης, η μάνα κατέβαλε ένα τεράστιο τίμημα: την ψήφο της. Τη δική της και όλης της οικογένειας. Την οποία ψήφο ο υπουργός τη μετέτρεπε σε μίζες και εκατομμύρια, που έκλεβε από το υστέρημα της φορολογούμενης μάνας. Κι όλων των μανάδων.

Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι πείστηκαν από την άθλια αυτή επιχείρηση διάχυσης των ευθυνών. Κάποιοι συμφώνησαν: ναι, φταίω κι εγώ που πεινάω, το ίδιο με εκείνους που ακόμη και σήμερα κολυμπάνε στην (κλεμμένη) χλιδή.

Μόνο που τώρα, την άθλια σκευωρία τους τη διαψεύδουν και τα ίδια τα δικά τους στοιχεία. Πάρτε παράδειγμα τα ασφαλιστικά ταμεία που καταρρέουν και τα ψέματά τους ότι δήθεν για την κατάρρευση φταίνε τα λαμόγια που έπαιρναν μαϊμού συντάξεις σωρηδόν. Δηλαδή εμείς. Εμείς τα φάγαμε –κι αν όχι όλοι μας, σίγουρα κάποιος συγγενής μας- με τις... δεκάδες χιλιάδες μαϊμού συντάξεις!

Πόσες είναι, λοιπόν, αυτές οι μαϊμού συντάξεις που διέλυσαν τα Ταμεία; Είναι 200.000; Είναι 20.000; Ή, μήπως, είναι... 2.000; Είναι οι μισές από τις συντάξεις που δίνουν συνολικά τα Ταμεία; Είναι μια στις τέσσερις; Είναι μια στις δέκα; Ή, μήπως, είναι μία στις 200!;

Φάγανε τον κόσμο εκεί στο υπουργείο Οικονομικών να βρούνε μαϊμού συντάξεις. Για να σώσουν -υποτίθεται- τα Ταμεία και την ελληνική οικονομία κατ' επέκτασιν. Αλλά και σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επιβεβαιώσουν τις μπουρδολογίες των κυβερνώντων ότι μαζί τα φάγαμε. Και, ξέρετε πόσες μαϊμού συντάξεις βρήκαν; Τον απίστευτο αριθμό των 2.368 σε σύνολο 435.000! Δηλαδή, το μισό τοις εκατό...

Δεν τα βγάζω από το μυαλό μου τα νούμερα. Αυτοί τα λένε. Τα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Και ξέρετε τι είπε ο ίδιος σχετικά με το πόσες από αυτές τις -1 στις 200...- περιπτώσεις μαϊμού συντάξεων είναι μεγάλες; Τριάντα τέσσερις!

Αυτοί είναι οι μαϊμού συνταξιούχοι. Πιστεύει κανείς ότι τα Ταμεία κατέρρευσαν υπό το βάρος μόλις 2.000 συντάξεων μαϊμού; Των εξής 34 (!) μεγάλων; Επί συνόλου 435.000; Δε φαντάζομαι...

Αρα, ας καταλάβουν ότι δεν τρώμε κουτόχορτο. Είναι τα δικά τους στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν τα φάγαμε μαζί. Ούτε στα Ταμεία, ούτε πουθενά αλλού. Αυτοί τα φάγανε. Μόνοι τους.

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

like3

Κάνε στη σελίδα του blog στο facebook!

follow2

Κάνε στη σελίδα του blog στο twitter!

gchristof-yahoo1
  • Αν θέλεις να λαμβάνεις ενημέρωση για κάθε νέο δημοσίευμα του blog επικοινώνησε με το