ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ας γίνουμε Ινδία μόνοι μας

Ας γίνουμε Ινδία μόνοι μας

Έκαναν ότι μπορούσαν για να μας πτωχύνουν. Τώρα κάνουν ότι μπορούν για να μας εξευτελίσουν παγκόσμια με αυτόν το Επίτροπο- γκαουλάιτερ που θέλει να μας φυτέψει η Μέρκελ.

Μας έχουν βάλει στο κρεβάτι του Προκρούστη και μας βασανίζουν ανελέητα. Μας σπρώχνουν με λύσσα να γυρίσουμε στη δραχμή.

Θέλουν να μας κάνουν Ινδία, όπου το 5% του πληθυσμού ευημερεί και το 95% πεινάει και λιμοκτονεί. Όπου για το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα η Ινδία είναι μια ανερχόμενη οικονομική δύναμη αλλά ο λαός της δουλεύει για μερικές ρουπίες, κι ένα κομμάτι ψωμί.

Στον καιρό της αποικιοκρατίας οι Άγγλοι φύτευαν το δικό τους κυβερνήτη στην Ινδία. Ακριβώς το ίδιο θέλουν να μας κάνουν τώρα και οι Γερμανοί «φίλοι» μας.

Θέλουν να μας κάνουν Ινδία της πείνας αλλά της πλούσιας βιτρίνας.

Το ίδιο δεν γίνεται με τη Βραζιλία, που επίσης έχει μπει στο κλαμπ των οικονομικών γιγάντων; Το ίδιο δεν γίνεται με την Κίνα; Το ίδιο δεν γίνεται και με τη Βόρεια Κορέα;

Οι αριθμοί ευημερούν, η κρατική νομενκλατούρα ζει μέσα στη χλιδή και ο λαός πεθαίνει της πείνας. Να γίνουμε λοιπόν Ινδία και Βόρεια Κορέα και Βραζιλία, αλλά από μόνοι μας. Δεν χρειαζόμαστε κανέναν Σόιμπλε και Όλι Ρεν και Λαγκάρντ για να γίνουμε κάτι μεταξύ Βουλγαρίας, Ινδίας και Μπαγκλαντές.

Δεν χρειαζόμαστε καμία συνταγή της Τρόικας για να μεταλλαχθούμε σε μία χώρα πεινασμένων ανθρώπων.

Ας γίνουμε λοιπόν από μόνοι μας Ινδία. Λέγοντας ένα αμετάκλητο όχι στους ληστές δήθεν σωτήρες μας.

Επιστροφή στη δραχμή και Ινδία αλλά διατηρώντας την εθνική μας αξιοπρέπεια και κυριαρχία;

Ή παραμονή στο ευρώ και στη μέγγενη της Τρόικας, να έχουμε γίνει Ινδία και παράλληλα να έχουμε χάσει πατρίδα και αξιοπρέπεια σαν λαός.

Ο καθένας μας ας δώσει την απάντηση που πρέπει για τη Ελλάδα.