ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Κατάστρεψαν τη χώρα και θα μείνουν ατιμώρητοι;

Κατάστρεψαν τη χώρα και θα μείνουν ατιμώρητοι;

Με συνοπτικές διαδικασίες οι Ισλανδοί κάθισαν στο σκαμνί τον πρωθυπουργό τους που οδήγησε τη χώρα στην οικονομική της κατάρρευση.

Τον δικάζουν σαν εγκληματία γιατί δεν τους προστάτευσε από την αδηφαγία των τραπεζών που τελικά έσκασαν σαν φούσκες από τον αλόγιστο δανεισμό κι έφεραν τους Ισλανδούς στη χρεοκοπία.

Προσέξτε ευαισθησία ενός λαού κι απόλυτη λειτουργία της δημοκρατίας: Στο σκαμνί ο υπεύθυνος πρωθυπουργός, όχι για σκάνδαλα, κλεψιές, για απατεωνιές σε ότι αφορά ελλείμματα και μίζες, αλλά γιατί δεν έβαλε φραγμό στη βουλιμία των τραπεζών.

Κι εδώ με Γιώργο, Παπακωνσταντίνου, «κηπουρούς» και διάφορους αδελφούς, ξαδέλφους, κολλητούς που κατέστρεψαν τη ώρα μας, τι γίνεται;

Με όλους αυτούς που από το 2009 ξηλώνουν ότι χτίσαμε σε αυτή τη χώρα, που εξαπατούν το λαό, που υπογράφουν ότι τους φέρνει η τρόικα, που οδήγησαν πολλούς Έλληνες στην αυτοκτονία, που τσαλάκωσαν την αξιοπρέπειά μας διεθνώς, που δημιούργησαν στρατιές πεινασμένων και σε απόγνωση Ελλήνων, που έκαψαν τα όνειρα των νέων , δεν θα γίνει τίποτα;

Θα μείνουν έτσι ανέγγιχτοι να κάνουν βόλτες το καλοκαίρι με το κανό τους ή να παίζουν ανέμελοι τένις στην Κηφισιά;

Δεν είμαι από αυτούς που φωνάζουν για κρεμάλες, Γουδή, σούβλες κι άλλα τέτοια αιμοβόρα. Είμαι όμως από αυτούς, τα εκατομμύρια των Ελλήνων, που ζητάνε επιτέλους να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που εσκεμμένα ή από ανικανότητα μας έφεραν εδώ που μας έφεραν.

Οσμίζομαι ότι αν αυτό δεν γίνει επίσημα από την ελληνική Βουλή θα γίνει ανεπίσημα και ανεξέλεγκτα από κάποιους πολίτες που βρίσκονται σε απόγνωση. Κι αυτό το αποτρόπαιο, μόνο η Βουλή με μία γενναία απόφασή της για δίκη των πρωταιτίων της καταστροφής μας μπορεί να το κάνει.